Bombers

Una quarantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat activades per un incendi a la Segarra

Crema vegetació al sud dels plans de les Deveses, dins el terme municipal Sant Guim de Freixenet

query_builder   21 juny 2012 16:34

event_note Nota de premsa

Una quarantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat activades per un incendi a la Segarra

Crema vegetació al sud dels plans de les Deveses, dins el terme municipal Sant Guim de Freixenet

 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 14.06 hores, l’avís d’un incendi de vegetació a prop del nucli de Freixenet de Segarra, dins del municipi de Sant Guim de Freixenet (Segarra).
 
L’incendi, que ha començat a una zona propera al punt quilomètric 1,5 de la carretera LV1003, es troba actiu i, segons les dades provisionals, hauria afectat a hores d’ara, un centenar d’hectàrees, bàsicament conreus. El Servei Català de Trànsit ha informat que aquesta via està tallada en tots dos sentits de la marxa.
 
D’altra banda, i pel que fa a la circulació ferroviària, segons que informa ADIF, s’ha tallat la catenària a la zona, encara que no hi ha cap tren que passi per aquesta línia fins entrada la tarda.
 
El cap de l’incendi ha arribat molt a prop de les cases de Sant Guim de Freixenet, on els Bombers han aconseguit aturar les flames. Segons les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra, s’han evacuat, com a mesura preventiva, dues persones d’una masia aïllada.
 
Cal remarcar que s’hi treballa amb maquinària pesant, llaurant els camps i reforçant les tasques d’extinció amb línies d’aigua i mitjans aeris. A hores d’ara hi treballen 8 mitjans aeris dels Bombers (4 avions de vigilància i atac i 4 helicòpters, un dels quals és de comandament) i 33 vehicles terrestres.
 
El dispositiu d’extinció compta també amb la participació del Cos d’Agents Rurals, així com de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres efectius.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 21 de juny de 2012
16.00 hores