Direcció General de Comunicació

Quatre llibreries de Barcelona esdevenen els primers establiments autoritzats de la capital catalana per distribuir publicacions oficials de la Generalitat

query_builder   21 juny 2012 17:55

event_note Nota de premsa

Quatre llibreries de Barcelona esdevenen els primers establiments autoritzats de la capital catalana per distribuir publicacions oficials de la Generalitat

  • Les llibreries Atelier, Catalònia, Claret i Hispano Americana s’integren a la nova Xarxa de Llibreries Acreditades, creada el passat mes de maig
  • En aquesta primera fase, la Xarxa suma a tot Catalunya fins a 15 llibreries acreditades
  • El sector dels llibreters es mostra satisfet perquè desapareix la competència que li suposaven les llibreries de la Generalitat, que també oferien productes d’editors privats
La Generalitat i les llibreries Atelier, Catalònia, Claret i Hispano Americana han signat avui un conveni pel qual aquests establiments passen a integrar-se a la nova Xarxa de Llibreries Acreditades per a la venda de publicacions de la Generalitat de Catalunya.
 
La signatura ha anat a càrrec del director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya, Jordi Miró, i dels responsables de les quatre llibreries de la capital catalana que, en aquesta primera fase, han aconseguit l’acreditació oficial.
 
L’objectiu fonamental de la nova Xarxa és, segons ha afirmat Jordi Miró, “apropar les publicacions de la Generalitat als ciutadans ja que passem de 4 llibreries pròpies a 15 llibreries distribuïdes per Catalunya. No és tan sols un apropament físic, sinó també de complicitat amb els llibreters com a prescriptors”.
 
Miró ha explicat que “aquesta iniciativa de vehicular a través de les llibreries privades la venda de les publicacions de la Generalitat és un exemple de col•laboració públic-privat que impulsa el Govern”, i ha afegit que “Catalunya té una xarxa de llibreries molt professionalitzades i la Generalitat deixa la comercialització de les seves publicacions als professionals del sector”.
 
El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha posat de manifest que “aquest canvi no està vinculat a la manca de recursos, sinó a una manera diferent de fer les coses”. Segons Martí, “les coses, les ha de fer qui les fa bé: hi ha llibreries molt bones a Catalunya i el Govern no ha de fer de llibreter.” 
 
En aquest sentit, Miró ha puntualitzat que, en els darrers anys, les llibreries de la Generalitat havien anat venent cada cop més productes d’editors privats. En aquests moments, el 40% del que oferien eren publicacions de la Generalitat, mentre que la resta era privat.
 
Satisfacció en el sector dels llibreters
 
Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, ha manifestat que “pel Gremi de Llibreters és una satisfacció que el Govern hagi adoptat aquest canvi i ens confiï la comercialització les seves publicacions.”  “Les llibreries que ens adherim a aquesta Xarxa ens comprometem a difondre el catàleg de publicacions de la Generalitat”, ha explicat Daura, alhora que ha anunciat que “des del Gremi intentarem que cada comarca tingui una llibreria adherida a la Xarxa de Llibreries Acreditades per a la venda de publicacions de la Generalitat”.
 
15 llibreries adscrites a Catalunya
 
D’ençà la posada en marxa d’aquesta iniciativa per part l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions el passat 11 de maig, totes aquelles llibreries de Catalunya interessades a formar-ne part, que han reunit els requisits i n’han assumit els compromisos de la convocatòria, reben l’acreditació de forma oficial per a un període de dos anys (2012-2014), per a la venda de publicacions de la Generalitat.
 
A dia d’avui, i en una primera fase d’adhesions que continua oberta, les llibreries acreditades sumen un total de 15, el que suposa fins a 11 nous punts de venda respecte la distribució que havia existit fins ara. Aquesta major i més territorialitzada disposició de llibreries permetrà una millor sortida a la part del catàleg d’obres de la Generalitat que tenen un interès més local.
 
A més de Barcelona, aquesta setmana s’estan realitzant diversos actes de lliurament de les acreditacions com a membres de la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat: en aquesta primera fase, dimarts 19 s’han fet actes a Tarragona (llibreries Adserà i La Capona) i Tortosa (Llibreria Viladrich); dimecres 20 a Lleida (Llibreria Caselles) i Manresa (Parcir Llibres) i divendres 22 es farà a Girona (llibreries Empúries de Girona, L’Altell de Banyoles i El Cucut de Torroella de Montgrí).
 
Compromisos que adquireixen les llibreries acreditades per distribuir publicacions de la Generalitat
 
Els compromisos que adquireixen les llibreries que formen part d’aquesta xarxa són, bàsicament, participar en les promocions i campanyes institucionals, tant generals com locals, que facin referència a algun títol o producte editorial produït per la Generalitat i posar en un lloc visible els elements gràfics que identifiquen la pertinença de l’establiment a la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya.
 
Publicacions de la Generalitat
 
Les publicacions de la Generalitat de Catalunya són eminentment tècniques i de divulgació i se centren en les àrees d'actuació dels departaments de la Generalitat de Catalunya (salut, educació, medi ambient, etc.), i sobre l'acció de Govern (plans d'actuació, memòries, estadístiques).
 
Aquestes publicacions també es poden comprar a través d’Internet: http://llibreria.gencat.cat i s’hi pot accedir a la informació a través de Facebook:
 
 
[Nota sobre la imatge adjunta. El lliurament de les acreditacions s’ha realitzat a la Biblioteca de Catalunya. D’esquerra a dreta: Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Josep Martí, secretari de Comunicació i Jordi Miró, director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions. Asseguts, Jeroni Boixareu (Llibreria Hispano Americana), Miquel Colomer (Llibreria Catalònia), Anna Alonso (Llibreria Atelier) i Josep M. Cervera (Llibreria Claret).]

2  

Fitxers adjunts

Imatge de l'acte de signatura i acreditació

Imatge de l'acte de signatura i acreditació
JPG | 1259

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 756