Salut

Boi Ruiz signarà a Washington el Memoràndum d'Entesa entre l'Organització Panamericana de la Salut i la Generalitat de Catalunya

query_builder   21 juny 2012 17:25

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz signarà a Washington el Memoràndum d'Entesa entre l'Organització Panamericana de la Salut i la Generalitat de Catalunya

El conseller de Salut és de viatge oficial als Estats Units amb el president Artur Mas i altres membres del Govern de la Generalitat de Catalunya.
 
Ahir, 20 de juny, Boi Ruiz es va reunir amb la secretària de salut de Massachusetts, Judy Ann Bigby.
 
Al llarg del viatge, el conseller de Salut visitarà l’Hospital General de Massachusetts, el Center for Integration of Medicine & Innovative Technology a Boston i la Delegació d’ACC1Ó a Washington.
 
El proper divendres 22 de juny, a les 11 h (a les 17 h a Catalunya), Boi Ruiz i la directora de l’Organització Panamericana de la Salut (OPS), Mirta Roses, signaran a Washington DC el Memoràndum d’Entesa entre l’OPS i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Salut, per establir àmbits de col·laboració en matèria sanitària. Alhora, aquest Memoràndum permetrà la promoció del model sanitari català com a referència al continent americà.
 
El conseller de Salut, que va iniciar dimarts passat el viatge oficial als Estats Units amb el president de la Generalitat, Artur Mas, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el secretari d’Exteriors, Senén Florensa, té previstos altres actes dins de la seva agenda oficial.
 
Ahir, dimecres 20 de juny, en el marc de l’acord signat entre Catalunya i Massachusetts pel president Mas i el governador Deval Patrick, Boi Ruiz es va reunir amb la secretària de Salut de Massachusetts, Judy Ann Bigby. A la reunió, van acordar iniciar la col·laboració entre el Departament de Salut i la Secretaria de Salut de l’estat de Massachusetts en aspectes d’organització i gestió de serveis sanitaris, com ara l’atenció als malalts crònics o el control de la despesa pública en salut, que seran objecte de treballs conjunts en els propers mesos.
 
Avui, dijous 21 de juny a les 14.30 h (20.30 h a Catalunya), Boi Ruiz es reunirà amb Josep Baselga, cap d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital General de Massachusetts de Boston, amb qui visitarà el centre.
 
Tot seguit, a les 16.30 h (22.30 h a Catalunya), es traslladarà al Centre per a la Integració de la Medicina i la Tecnologia Innovadora (Center for Integration of Medicine & Innovative Technology, CIMIT) amb seu a Boston, on visitarà les instal·lacions d’aquesta entitat interdisciplinària dedicada al desenvolupament de programes de tecnologies mèdiques.
 
A continuació, Boi Ruiz es traslladarà a Washington on visitarà l’endemà divendres 22 de juny, a les 9.30 (15.30 h a Catalunya), la Delegació d’ACC1Ó davant els organismes internacionals amb seu a Washington DC, abans de visitar la seu de l’Organització Panamericana de la Salut on signarà el Memoràndum d’Entesa.
 
 
Memoràndum d’Entesa entre l’OPS i la Generalitat de Catalunya
L’Organització Panamericana de la Salut (OPS) és un organisme internacional de salut pública dependent de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’agència de les Nacions Unides per a la salut a escala mundial. Es va fundar fa més de cent anys i té com a àmbit d'actuació tot el continent americà (els països d’Amèrica del Nord, Amèrica Central i Amèrica del Sud).
 
D'altra banda, el sistema sanitari de Catalunya gaudeix de gran prestigi universal, gràcies al seu alt grau de qualitat i excel·lència, a part d’una contrastada eficàcia i eficiència en l’optimització de recursos, que integra a la xarxa d'utilització pública diversos establiments i serveis sanitaris de titularitat diversa.
 
Aquest Memoràndum d'Entesa permetrà una col·laboració més estreta entre ambdues institucions i, alhora, promourà el model català de sistema de salut com a referència per a molts països del continent americà.
 
Les àrees que seran objecte de col·laboració i assessorament, sense que generi cost econòmic per a l'Administració de la Generalitat, són: salut pública, assistència, primària i hospitalària, emergències mèdiques i transport sanitari medicalitzat, infermeria, recerca i innovació mitjançant la implementació de polítiques de recerca per a la salut, formació de directius de la salut, centres col·laboradors i xarxes en salut, salut electrònica i tecnologies de la informació i la comunicació, cooperació en recursos humans, governança i organització dels sistemes de salut, programes de control del VIH, planificació i gestió de cures pal·liatives.