Delegació a Girona

La Generalitat lliura l'acreditació a tres llibreries de les comarques gironines per vendre les publicacions de l'Administració

query_builder   22 juny 2012 13:23

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura l'acreditació a tres llibreries de les comarques gironines per vendre les publicacions de l'Administració

L’Altell, de Banyoles, Empúries, de Girona, i El Cucut, de Torroella de Montgrí, són les tres primeres gironines a integrar-se a la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat
Els representants de les llibreries acreditades
Els representants de les llibreries acreditades (foto ACN)
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, i el director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions (EADOP), Jordi Miró, han presentat avui la Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat i han lliurat la certificació als establiments que s’hi han adherit. La llibreria L’Altell, de Banyoles, Empúries, de Girona, i El Cucut, de Torroella de Montgrí, són les tres primeres gironines a integrar-se a la Xarxa i, per tant, ja poden vendre les publicacions de la Generalitat.
 
La Xarxa de Llibreries Acreditades pretén acostar les publicacions de la Generalitat al territori i fer-ne la comercialització a través del sector privat, és a dir, de les llibreries tradicionals arrelades als seus municipis. Així es fa evolucionar un model que durant trenta anys s’ha establert en base a una Llibreria pública per demarcació cap a un model més coherent amb la realitat territorial del país.
 
Fins ara, tres llibreries gironines i quinze en el total de Catalunya s’han adherit a aquesta iniciativa, la convocatòria de la qual encara està oberta pels establiments interessats. Les llibreries tenen ara l’acreditació durant tres anys (2012-2014) i disposaran d’una senyalització visual que permetrà identificar l’establiment. Alhora, participaran en les promocions del títols que produeixi la Generalitat.
 
A l’acte de presentació de la Xarxa també hi ha assistit la presidenta a comarques gironines i responsable de la Llibreria Empúries, Carme Ferrer, la responsable de L’Altell, Irene Tortós-Sala, i del Cucut, M. Teresa Calabús.
 
El delegat del Govern ha destacat, en la presentació, que “aquest canvi de model l’hem fet amb el sector perquè creiem en la col·laboració públic i privat i perquè creiem que allò que ja fa el sector privat no ho ha de fer l’Administració”. El director general de l’EADOP, Jordi Miró, ha afirmat que la voluntat és “la proximitat amb la ciutadania i amb els interessos de cada territori”, mentre que la presidenta del Gremi de Llibreters de Girona, Carme Ferrer, ha agraït la iniciativa.
 
La Xarxa neix com una eina de col·laboració entre el sector privat, representat pel Gremi de Llibreters, i la Generalitat a partir d’un conveni de col·laboració que s’ha signat el març d’aquest any. Cal dir que les publicacions de la Generalitat són eminentment tècniques i de divulgació i se centren en les àrees d’actuació dels departaments de la Generalitat (salut, educació, medi ambient, etc.)  i sobre l’acció de Govern (plans d’actuació, memòries, estadístiques). Aquestes publicacions també es poden comprar a través d’internet a http://llibreria.gencat.cat.

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de la presentació

Una imatge de la presentació
JPG | 4746

Els representants de les llibreries acreditades (foto ACN)

Els representants de les llibreries acreditades (foto ACN)
JPG | 1169