Oficina del President

NY castellers vilafranca

President Mas: "Catalunya és un referent en el sector turístic perquè estem orgullosos de la nostra identitat"

query_builder   22 juny 2012 13:18

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya és un referent en el sector turístic perquè estem orgullosos de la nostra identitat"

El president Mas saludant els castellers de Vilafranca
El president Mas saluda els castellers de Vilafranca després de la seva actuació
 
 
·        El cap del Govern ha presentat avui a Nova York el programa de promoció turística Catalunya, a lifestyle destination
 
·        Mas confia que en un futur Catalunya es pot convertir en “el  gran pol turístic de tot Europa”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fixat avui el sector del turisme com una de les claus “que està ajudant el país a tirar endavant en l’actual situació difícil“ i ha lligat el bon moment d’aquest sector al fet que Catalunya com a destinació turística està vinculada a una manera de viure. “Si som referents en el turisme és perquè estem orgullosos de la nostra identitat”, ha afirmat. “Identitat vol dir cultura, gastronomia, moda, disseny... i això és el que hem d’intentar vendre al món”, ha reblat.
 
Artur Mas ha fet aquestes reflexions en el decurs de l’acte de promoció de Turisme de Catalunya que ha tingut lloc avui a la galeria privada Christie’s, a Nova York, segona etapa del seu viatge als EUA. El cap de l’Executiu ha presidit la presentació del programa Catalunya, a lifestyle destination, organitzada per l’Agència Catalana de Turisme.
 
Durant el seu parlament, el president de la Generalitat ha recordat que Catalunya, tot i tenir només 7,5 milions d’habitants, rep 33 milions de visitants anuals, que la consideren una destinació interessant. “Ara es parla del sud d’Europa com una zona d’enormes deutes i molts problemes, però tenim moltes coses bones per explicar al món, i una d’elles és el turisme”. Per això, s’ha mostrat convençut que l’èxit del sector pot tenir recorregut en el futur i “Catalunya es pot convertir en el gran pol turístic de tot Europa, fins i tot per sobre dels destins tradicionals”.
 
Mas ha rebutjat la imatge que existia anys enrere sobre que el turisme no era una activitat seriosa i ha defensat que a l’economia catalana “es poden combinar noves activitats econòmiques com la biotecnologia amb un turisme renovat”.
 
En el decurs de l’acte de presentació d’aquest programa de promoció turística, hi ha hagut una actuació dels castellers de Vilafranca, que aquests dies estan protagonitzant diverses actuacions a Nova York , fent difusió de la cultura catalana.
 
Un mercat turístic important
 
El programa Catalunya, a lifestyle destination és una iniciativa de l’Agència Catalana de Turisme, que va obrir oficina l’any passat a Nova York, i que té com a objectiu incrementar el nombre de turistes que ens arribin a Catalunya procedents dels EUA i el Canadà. De fet, en aquests darrers anys hi ha hagut un creixement sostingut del nombre de turistes d’aquests mercats que han visitat Catalunya (808.061 persones l’any 2011, un 46% més que l’exercici anterior).  Aquest mercat representa el 6è mercat emissor en nombre de turistes, un 5,4% del total.
 
Aquest increment dels turistes nord-americans es deu, entre altres motius, a la creixent demanda de creuers dels EUA que arriben al port de Barcelona (un 18% dels creueristes de l’any passat eren dels EUA) i a l’augment dels vols directes entre els Estats Units i Barcelona.
 
 
Visites a diverses empreses
 
El president Artur Mas continuarà avui la seva visita a Nova York i dedicarà el matí a mantenir contactes amb representants de diverses empreses catalanes instal·lades als EUA,  com és el cas del Grup La Farga, i també amb responsables d'empreses americanes, com IBM, amb plantes a Catalunya. El cap del Govern inaugurarà també el nou alberg de l’empresa catalana del sector de l’hoteleria Equity Point.
 
Ja a la tarda, serà entrevistat per la cadena CNN International i, posteriorment, es desplaçarà a New Jersey, on assistirà al sopar inaugural del Fòrum Espanya-Estats Units, que organitza anualment l’US-Spain Council i la Fundación Consejo España-Estados Unidos. Al sopar també hi assistiran, entre d’altres personalitats, els prínceps d’Astúries.
 

4  

Imatges

El president saludant els castellers

El president saludant els castellers 369

Foto oficial amb els castellers

Foto oficial amb els castellers 420

Actuació castellera i president fent pinya

Actuació castellera i president fent pinya 365

Presentació promoció turística

Presentació promoció turística 412