Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones i la Diputació de Tarragona ofereixen formació per a les dones que volen emprendre

query_builder   22 juny 2012 13:12

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones i la Diputació de Tarragona ofereixen formació per a les dones que volen emprendre

Més de quaranta dones han participat en aquesta primera sessió a Amposta, que ha inaugurat la presidenta de l’Institut Català des Dones
La presidenta de l'ICD ha inaugurat la Jornada d'Emprenedoria Femenina
La presidenta de l'ICD ha inaugurat la Jornada d'Emprenedoria Femenina
L’Institut Català de les Dones (ICD) i la Diputació de Tarragona inicien un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria femenina a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre a través de jornades formatives. La presidenta de l’ICD, Montse Gatell, ha inaugurat aquest matí a Amposta la primera d’aquestes sessions, que sota el nom “Jornada d’Emprenedoria Femenina”, ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Montsià.
 
L’objectiu de la iniciativa és millorar les possibilitats d’ocupació de les dones que volen incorporar-se al mercat laboral i facilitar informació per respondre a les noves demandes del mercat laboral. Al llarg de 2012 està previst que es realitzin un total de deu sessions d’aquestes característiques en les comarques de les Terres de l’Ebre, i l’any vinent deu sessions més a les comarques del Camp de Tarragona.
 
El projecte formatiu que ha començat avui consisteix en sessions de dues hores de durada en les quals personal especialitzat en ocupació, empresa i gènere de les administracions implicades oferirà informació d’utilitat per a les dones que es plantegen emprendre. Les sessions inclouen la presentació d’un cas d’emprenedora local que hagi desenvolupat el seu projecte amb èxit, així com una dinàmica de grup per intercanviar idees, experiències i crear treball en xarxa i generar sinèrgies.
 
Segons ha explicat aquest matí la presidenta de l’ICD a Tortosa el projecte s’emmarca en una de les principals línies d’actuació que impulsa l’Institut Català de les Dones que és la promoció de les dones en l’àmbit del treball, les carreres professionals i el lideratge. En aquest sentit Gatell ha expressat que “homes i dones partim de situacions desiguals en molts àmbits, però també a nivell laboral i econòmic, mostra d’això, per exemple, és que al voltant  d’un 60% de les persones que es llicencien a Catalunya són dones, però només un 11,7% arriben a un càrrec directiu”.
 
El projecte que s’ha presentat avui, ha subratllat Gatell, “ens acosta a la promoció real de les dones en el marc del canvi necessari dels models empresarials”. I ha posat de manifest que “no es pot continuar prescindint del coneixement i l’expertesa de les dones en l’àmbit de l’empresa i l’economia, ja que representen el 50 % de tot el capital intel·lectual del nostre país, mantenir les desigualtats només suposarà pèrdues de capacitats i també de recursos econòmics”.
 
De la seva part, el diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha destacat la importància de les iniciatives en favor de  l'emprenedoria i l’autoocupació, tant individual com col·lectiva, i de la creació de nous llocs de treball en el territori, tot posant de manifest "el potencial que representen les dones per al desenvolupament”.