Salut

La primera jornada amb la taxa de "l'euro per recepta" s'ha desenvolupat sense incidències destacables

query_builder   23 juny 2012 13:55

event_note Nota de premsa

La primera jornada amb la taxa de "l'euro per recepta" s'ha desenvolupat sense incidències destacables

Aquesta taxa l’han d’abonar aquells ciutadans que adquireixin un medicament o producte sanitari en una oficina de farmàcia de Catalunya amb una recepta del Servei Català de la Salut.
 
Per a qualsevol dubte o informació addicional, els ciutadans poden adreçar-se a Sanitat Respon a través del 061.
Les primeres hores des de l’entrada en vigor de la mesura "euro per recepta" s’han desenvolupat amb absoluta normalitat. La taxa s’ha començat a aplicar a partir de les 00.00 del dia 23 de juny i, fins al moment, el Departament de Salut no ha tingut coneixement de cap incidència remarcable. Fins a les 13 hores d’aquest dissabte s’han fet 70.000 dispensacions de medicaments subjectes a taxa amb absoluta normalitat. Al llarg del dia d’avui Sanitat Respon ha atès 110 ciutadans per informar-los sobre aspectes relacionats amb la taxa d’euro per recepta.
 
Des del Departament de Salut es vol agrair la col·laboració dels farmacèutics de les oficines de farmàcia per facilitar la implantació d’ aquesta taxa i recorda als ciutadans que es tracta d’una mesura per ajudar a fer més sostenible la sanitat catalana. S’estima cada ciutadà pagarà una mitjana de 13 euros a l’any.
 
Es tracta d’una taxa administrativa que els ciutadans han d’abonar a les oficines de farmàcia de Catalunya per cada recepta que hi presentin del Servei Català de la Salut. Les receptes que tinguin un preu inferior a 1,67 euros queden exemptes d’aquesta taxa.
 
Per evitar que es pagui excessivament la taxa i que aquesta per si mateixa es pugui convertir en una barrera al compliment terapèutic, en cap cas el ciutadà pagarà més de 61 euros l’any. Durant l’any 2012 el còmput de la taxa serà de 36 euros.
 
Queden exemptes d’abonar-la unes 127.000 persones. Es tracta de col·lectius acreditats pel Departament de Benestar Social i Família que, segons la Llei 5/2012, no són tributaris de l’aportació: les persones beneficiàries de pensió no contributiva, del programa de la renda mínima d’inserció (PIRMI), de prestacions d’acord amb la Llei d’integració social dels minusvàlids (LISMI) i del Fons d’Assistència Social (FAS).