Servei Català de Trànsit

Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 22 al 24 de juny

query_builder   24 juny 2012 21:07

event_note Nota de premsa

Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 22 al 24 de juny

 
Fins a les 20.00 h d’aquest diumenge, s’ha registrat una víctima mortal, un ferit greu i un ferit lleu en un accident mortal a la xarxa viària interurbana catalana
 
En zona urbana, també hi ha hagut una persona morta  
 
Els principals problemes per tornar cap a Barcelona durant la tarda de diumenge s’han registrat a l’A-2, l’AP-7, la C-31 de la costa Brava i la N-340
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la xarxa viària interurbana catalana ha registrat 1 accident mortal, amb 1 mort, 1 ferit greu i 1 ferit lleu des de les 15.00 h del divendres dia 22 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 24 de juny.
 
L’accident ha passat cap a les 16.35 h d’aquesta tarda. Per causes que encara s’estan investigant, hi ha hagut una col·lisió entre dos turismes al pk. 35,2 de la C-15 a Cabrera d’Igualada (Anoia). A conseqüència de l’accident, una persona ha mort. A més, hi ha hagut una persona ferida greu i una persona ferida lleu que els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques han traslladat a l’hospital d’Igualada.
 
No obstant això, recordem que avui diumenge també hi ha hagut un accident mortal en zona urbana. A les 07.35 h, s’ha localitzat un vehicle precipitat i incendiat a la riera a Vallromanes (Vallès Oriental) amb una persona finada. L’accident ha passat en una via coneguda com a Rambla de Vallromanes. Per aquest motiu, l’SCT continua apel·lant a la prudència de tots els conductors i conductores i recomana evitar distraccions, respectar els senyals de trànsit i utilitzar els sistemes de seguretat passiva.
 
Pel que fa a mobilitat, aquesta tarda de diumenge hi ha hagut força problemes de trànsit sobretot de retorn a l’àrea metropolitana de Barcelona venint de la Costa Brava i la Costa Daurada. D’entre d’altres, destaquem els següents alguns dels quals encara es mantenen:
 
- C-31: 1 carril tallat a Platja d’Aro en sentit Barcelona per un turisme accidentat amb el resultat del motorista ferit lleu que ha provocat 1 km de retenció. A més, hi ha hagut 9 km de lentitud i aturades entre Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro en sentit Barcelona;
- AP-7: 2 km de cua a Sant Celoni i 13 km més entre Llinars i la Roca del Vallès en sentit Barcelona. A més, també hi ha hagut 4 km de lentitud i aturades a Vilafranca del Penedès i 2 km de retenció a Subirats en sentit Martorell;
- C-32 Nord: 6 km de cua a Mataró i 5 km més al Masnou en sentit Barcelona;
- A-2: tallada a Abrera i Pallejà en sentit Barcelona per una col·lisió múltiple amb 3 ferits lleus a Pallejà que ha provocat 7 km de retenció a Abrera i 7 km més a Pallejà;
- N-340: pas alternatiu a l’Ampolla per la sortida de via d’un vehicle. A més, hi ha hagut 1 km de retenció a Torredembarra, 8 km de cua entre Creixell i el Vendrell i 4 km de cua a l’Arboç en sentit Barcelona;
- C-32 Sud: 5 km de retenció entre Gavà i Sant Boi de Llobregat en sentit nord.
- C-26: tallada a Balaguer en tots dos sentits per un turisme que ha sortit de la via;
- N-240: pas alternatiu a Montblanc per una sortida de via d’un turisme;
 
A banda d’això, també cal destacar que s’han restringit dues vies per incendi:
 
BV-1415 a Barcelona en tots dos sentits;
LL-11 a Lleida en tots dos sentits.
 
I a la Ronda Litoral o B-10 s’ha tallat la calçada a Mercabarna en sentit llobregat per un incendi de matolls. Això ha provocat 1 km de retenció.
 
Pel que fa a l’operació sortida de cap de setmana de Sant Joan, entre les 15 h de divendres i les 15 h de dissabte, hi va haver problemes sobretot divendres a la tarda. Les principals afectacions van ser les següents:
 
AP-7: 12 km de congestió entre Sant Cugat i Barberà del Vallès en sentit Girona per un accident entre un camió i un turisme que no va provocar ferits. A més, en aquesta via també hi va haver 3 km de retenció a Mollet i 15 km de cua entre Montmeló i Llinars del Vallès en sentit Girona.
Enllaç de l’Autopista del Garraf o C-32 Sud amb la Ronda de Dalt o B-20: 13 km de retenció entre Cornellà i la Via Júlia en sentit besòs.
Autopista del Maresme o C-32 Nord: 7 km de retenció entre Cabrera i Mataró en sentit Palafolls.
 
A banda d’això, també es van registrar 6 km de cua a l’Autopista del Vallès o C-58 entre Ripollet i el Nus de la Trinitat en sentit Barcelona per un accident entre 3 turismes sense ferits que va obligar a restringir part de la calçada.
 
Pel que fa a dissabte al matí, cal destacar les següents incidències viàries:
 
- Autopista del Maresme o C-32 Nord: 7 km de cua entre Vilassar i Argentona en sentit Palafolls i 2 km i mig a Argentona en sentit Barcelona per un turisme accidentat sense ferits.
- AP-7: 1 km de retenció a la Roca del Vallès en sentit Girona i 5 km a Maçanet de la Selva per enllaçar amb la C-35 i també en sentit França.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en pdf. Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 22 al 24 de juny

Nota en pdf. Balanç de les incidències més destacades del cap de setmana del 22 al 24 de juny
PDF | 60