Interior

El conseller d'Interior, Felip Puig, presideix els actes de celebració del 20è aniversari dels Bombers Voluntaris de Santa Maria de Palautordera

query_builder   23 juny 2012 15:14

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior, Felip Puig, presideix els actes de celebració del 20è aniversari dels Bombers Voluntaris de Santa Maria de Palautordera

Foto
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha presidit aquest matí l’acte de celebració del 20è aniversari de la creació del parc de Bombers Voluntaris de Santa Maria de Palautordera.
 
Puig ha agraït als bombers voluntaris la seva feina i els ha encoratjat a “no deixar mai de tenir aquest esperit de compromís i de servei al país”.
 
Durant l’acte, s’han entregat diverses insígnies de reconeixement als quatre bombers que han donat servei durant 20 anys al parc de forma ininterrompuda així com al seu cap de parc actual, Jordi Fernández.
 
Al llarg del matí s’han fet un seguit d’activitats com la jornada de portes obertes al parc amb visites guiades per les instal·lacions, la projecció d’un vídeo amb imatges dels Bombers i una xocolatada i  inflables per als més menuts.
 
Durant l’any, i dins dels actes de celebració, s’ha previst una exposició fotogràfica amb un recull d’imatges, fetes pels mateixos Bombers durant aquests anys, i que poden donar una petita idea de qui són, què fan i quina és la seva feina. L’exposició es podrà veure a finals d’any (novembre-desembre), a la biblioteca municipal.
 
A més, el passat 12 de maig es va organitzar una cursa popular de muntanya dels Bombers de Santa Maria de Palautordera, que va passar pels paisatges del Parc Natural del Montseny. En finalitzar la cursa es va fer una botifarrada popular i lliurament de premis. Hi van assistir més de 200 persones.
 
També s’ha preparat una exhibició de rescat urbà on els Bombers rescataran una víctima utilitzant tècniques de rescat vertical. Aquesta demostració està prevista pel dilluns 15 d’octubre, coincidint amb la Festa Major de Sant Proget.
 
Finalment, membres de l’Associació de Bombers Voluntaris del parc de Santa Maria de Palautordera, faran, com a instructors titulats, batejos de busseig. Aquesta activitat està prevista per finals de juliol a la piscina municipal.