Delegació a Girona

La Generalitat reconeix la trajectòria a quinze esportistes de les comarques gironines amb l'entrega de les Medalles de l'Esport

query_builder   22 juny 2012 22:31

event_note Nota de premsa

La Generalitat reconeix la trajectòria a quinze esportistes de les comarques gironines amb l'entrega de les Medalles de l'Esport

Una foto dels premiats i les autoritats. Foto: Àngel Vilà
Una foto dels premiats i les autoritats. Foto: Àngel Vilà
El Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona ha estat l’escenari aquesta nit de l’acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any han rebut les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El guardó l'atorga anualment la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els premiats, provinents d’arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives.
 
Les medalles de l’esport d’aquest any han estat els següents: Josep Aparicio Tura, en la modalitat de ciclisme, esquí i bàsquet (Figueres); Pere Canaleta i Argemí, de futbol (Arbúcies); Pedro Carpintero Muñoz de la Peña, de judo (Girona); Joaquima Casas Carreras, d’atletisme (Sant Feliu de Pallerols); Antoni Chamorro Mediano, de tennis (Sant Feliu de Guíxols); Josep Donaire Moreno, poliesportiu (La Cellera de Ter); Eduard Herrero Lainez, de bàsquet (Girona); Josep M. Luengo Planas, d’esquí (La Molina); Josep Martínez Cots, de bàsquet i excursionisme (Salt); Jordi Munsó Viñolas, d’hoquei patins (Maçanet de la Selva); Jordi Pagès Fortuny, de natació i dirigent esportiu (Vilablareix); Dieter Pieper, de rem (Banyoles); Victorino Puig Fernández, de tennis i futbol (Tossa de Mar); Ramon Ramada Marés, d’handbol (Girona), i Josep Maria Rodríguez Vidal, d’handbol (Girona).
 
L’acte de reconeixement de les Medalles de l’Esport, ha comptat amb l’assistència del delegat del Govern, Eudald Casadesús; del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i del representant territorial de l’Esport, Josep Pujols, entre d’altres. Tots ells han destacat la vàlua de les persones reconegudes i l'exemple que suposa per les futures generacions.
 
La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir l’any 1980 homenatjar totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines, un dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla es valoren persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.
 
Durant les 32 edicions que s’han celebrat (afegint-hi els premiats d’aquesta nit), han rebut el guardó un total de 532 persones (500 homes i 32 dones), d’arreu de les nostres comarques i de diverses modalitats esportives.
 

1  

Fitxers adjunts

Una foto dels premiats i les autoritats. Foto: Àngel Vilà

Una foto dels premiats i les autoritats. Foto: Àngel Vilà
JPG | 545