Bombers

Els Bombers de la Generalitat atenen, des d'aquest matí, un centenar de serveis per focs de vegetació

query_builder   24 juny 2012 19:30

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat atenen, des d'aquest matí, un centenar de serveis per focs de vegetació

Durant la nit de la Revetlla de Sant Joan, els Bombers han rebut 353 avisos per apagar focs de vegetació
 
Protecció Civil manté la prealerta del pla INFOCAT
 
Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 08.00 hores d’aquest matí i fins les 19.00 hores d’aquesta tarda, un centenar de serveis per sufocar incendis de vegetació, tant agrícola, urbana com forestal.
 
Per comarques els serveis es distribueixen de la següent manera:
 
 
Incendis de vegetació (agrícola, forestal, urbà)
 
Alt Camp
0
Alt Empordà
5
Alt Penedès
4
Alt Urgell
0
Alta Ribagorça
0
Anoia
3
Bages
4
Baix Camp
4
Baix Ebre
4
Baix Empordà
7
Baix Llobregat
11
Baix Penedès
3
Barcelonès
7
Berguedà
1
Cerdanya
3
Conca de Barberà
2
Garraf
7
Garrigues
0
Garrotxa
0
Gironès
2
Maresme
12
Montsià
0
Noguera
0
Osona
1
Pallars Jussà
1
Pallars Sobirà
0
Pla d’Urgell
0
Pla de l’Estany
1
Priorat
0
Ribera d’Ebre
0
Ripollès
1
Segarra
1
Segrià
2
Selva
3
Solsonès
0
Tarragonès
3
Terra Alta
0
Urgell
2
Val d’Aran
0
Vallès Occidental
17
Vallès Oriental
5
TOTAL
116
 
D’aquests serveis, cal destacar els següents incendis:
 
Incendi de vegetació forestal a Manresa (Bages)
A les 13.04 hores els Bombers han estat alertats d’un incendi forestal al costat del camí del Suanya, al barri del Xup de Manresa.
 
Fins al lloc del foc s’han mobilitzat cinc dotacions terrestres i dos helicòpters bombarders que, al voltant de les 14.00 hores, ja donaven el foc per controlat. L’incendi, que ja està extingit, ha cremat 2200 m2 de massa forestal.
 
Crema un camp d’ordi a Siurana (Alt Empordà)
A les 13.15 hores del migdia arribava un altre avís d’un incendi de vegetació agrícola a Siurana. Han cremat 3’4 hectàrees d’un camp d’ordi, en un servei en què hi han treballat deu dotacions terrestres i tres mitjans aeris. Al voltant de les 14.30 hores el foc ja estava controlat. En aquests moments ja està extingit.
 
 
Els Bombers de la Generalitat col·laboren amb els Bombers de Barcelona en un incendi forestal a Barcelona (Barcelonès)
Els Bombers de Barcelona han demanat la col·laboració, aquest migdia, dels Bombers de la Generalitat per treballar en les tasques d’extinció d’un incendi forestal a Torre Baró. S’han mobilitzat un total de cinc mitjans aeris i cinc de terrestres per donar suport als vehicles terrestres dels Bombers de Barcelona desplaçats a la zona.
 
Al voltant de les 17.30 hores, dos helicòpters bombarders i dues dotacions terrestres dels BOmbers de la Generalitat han tornat a la zona de l’incendi per una represa al flanc esquerre del foc.
 
En aquests moments, els mitjans aeris han tornat a les seves bases i les dotacions terrestres que es trobaven a la zona ja estan retornant.
 
Incendi de vegetació agrícola a Lleida (Segrià)
Entre la carretera LL-11, a l’alçada del punt quilomètric 8, i la via del tren, els Bombers s’han desplaçat per sufocar un incendi l’avís del qual s’ha rebut a les 13.50 hores d’aquest migdia.
 
Fins al lloc s’han desplaçat vuit dotacions terrestres i un helicòpter bombarder que a les 15.30 hores ja donaven el foc en fase de control. L’incendi ha cremat 3’1 hectàrees de vegetació agrícola. Dues dotacions continuen remullant la zona.
 
A causa del foc, s’ha tallat la circulació a la carretera LL-11 així com també el trànsit ferroviari. En tots dos casos ja s’ha restablert.
 
Cal recordar que durant la nit i matinada de la Revetlla de Sant Joan, els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 20.00 hores d’ahir fins les 08.00 hores d’aquest matí, un total de 851 avisos. La majoria relacionats en incendis de mobiliari urbà com contenidors, papereres o focs en habitatges (428) i focs de vegetació (353).
 
Protecció Civil manté la prealerta del pla INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat fi a la prealerta preventiva del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, iniciada ahir a la tarda amb motiu de la revetlla. Tanmateix, aquest matí ha emès una prealerta del Pla INFOCAT pel risc d'incendis forestals, que es manté vigent. 
 
L'Ajuntament de Barcelona ha comunicat al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya, CECAT, la posada en alerta del Pla Municipal antiincendis la passada matinada per dos focs de vegetació (un a la carretera d'Horta a Cerdanyola iniciat a les 02.30 h de la matinada i un altre a la carretera Alta de Roquetes amb el c/ Aiguablava iniciat a les 03.47 h de la matinada). El Pla es manté en alerta degut al foc de Torre Baró que segueix afectant la zona de Collserola.  
 
El CECAT, depenent de la DGPC, ha estat reforçat, des d'ahir, amb la presència de membres del SEM, Mossos d'Esquadra i Creu Roja.
 
Cerdanyola del Vallès, 24 de juny de 2012
19.30 hores

1  

Imatges

Tasques extinció incendis

Tasques extinció incendis 1404