Agència de l'Habitatge de Catalunya

Assignats 56 pisos amb protecció oficial a Reus

query_builder   25 juny 2012 14:27

event_note Nota de premsa

Assignats 56 pisos amb protecció oficial a Reus

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha adjudicat avui 56 pisos amb protecció oficial, 45 de lloguer amb opció de compra i 11 de lloguer, de diferents promocions de Reus (Baix Camp). Els habitatges estan inclosos en el Pla de xoc presentat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per assignar els pisos buits de la Generalitat.
Els 45 habitatges de lloguer amb opció de compra estan situats a la promoció Mas Iglesias, al carrer de Jaume Vidal i Alcover, llevat d’un que es troba al carrer de Maria Cortina Pascual.  Disposen de tres dormitoris, una superfície de 69 m2 a 90 m2, una plaça d’aparcament vinculada i alguns també tenen un traster. El preu del lloguer és de 248 euros a 311 euros. L’opció a compra permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
Dels onze habitatges de lloguer, sis estan situats al carrer de Rosselló, tres al carrer de Sant Pancraç, un a l’avinguda de Saragossa i un altre al carrer de Venerablemare Molas. Tenen d’una a tres habitacions, una superfície d’entre 36 m2 i 70 m2 i una renda mensual de 114 euros a 140 euros. Les persones que esdenviguin adjudicatàries signaran un contracte de lloguer subjecte la Llei d’arrendaments urbans i la normativa d’habitatges amb protecció oficial.
 
Mesures del Pla de xoc
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges desocupats del parc públic de la Generalitat. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

2  

Fitxers adjunts

Foto promoció Mas Iglesias

Foto promoció Mas Iglesias
JPG | 112

Nota de premsa Reus

Nota de premsa Reus
PDF | 42