Protecció Civil

Protecció Civil adverteix de l'augment significatiu de temperatures els propers dies que poden provocar un episodi d'onada de calor

query_builder   25 juny 2012 16:23

event_note Nota de premsa

Protecció Civil adverteix de l'augment significatiu de temperatures els propers dies que poden provocar un episodi d'onada de calor

  • Protecció civil recomana controlar la temperatura dins de casa, hidratar-se força i, al carrer, evitar el sol directe
  • Demà, el SMC informarà si es concreta un episodi d’onada de calor que podria durar 3 dies o més
  • Cal extremar les mesures de prevenció per evitar els incendis
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebut aquest matí un avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informant que entre demà i divendres es preveu un augment significatiu de les temperatures a tot Catalunya, especialment a l’interior, que pot comportar un episodi d’onada de calor.
 
Demà dimarts, a partir del migdia, és possible que les temperatures màximes d’algunes comarques siguin especialment superiors a les habituals en aquestes dates. La previsió indica que les comarques més afectades per aquets augment significatiu de les temperatures són: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell i Vall d'Aran.
 
Per aquest motiu, la DGPC ha recomanat als municipis, mitjançant un avís des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). De la mateixa manera la DGPC recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Per fer-ho, poden consultar els consells d’autoprotecció en els següents enllaços:
 
 
 
La DGPC recorda els consells bàsics d'hidratar-se adequadament, evitar el sol directe a les hores de màxima insolació i mantenir contacte amb familiars o amics en situació de vulnerabilitat que visquin sols per comprovar que estiguin bé.
`