Direcció General de Comunicació

Homs sobre Eurovegas

Portaveu Homs sobre Eurovegas: "Cap govern seriós pot menysprear estudiar a fons un projecte que crea llocs de treball i atrau inversions estrangeres"

query_builder   25 juny 2012 20:39

event_note Nota de premsa

Portaveu Homs sobre Eurovegas: "Cap govern seriós pot menysprear estudiar a fons un projecte que crea llocs de treball i atrau inversions estrangeres"

  • El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, afirma que la jornada de treball d’avui amb representants de Las Vegas Sands Corporation representa “el final d’un procés de coneixement mutu”
  • Seriositat, transparència i concertació formen part del full de ruta del Govern en el procés de negociació, assegura Homs
  • Durant la jornada d’avui, la delegació de l’empresa promotora s’ha reunit amb una representació del Govern encapçalada pel president Mas i formada pels consellers Mas-Colell, Recoder i Mena
El portaveu del Govern, Francesc Homs
El Govern defensa la instal·lació d’Eurovegas a Catalunya per la riquesa i l’ocupació que pot generar en el país i per l’atracció d’inversions estrangeres: “Estem compromesos de manera inequívoca amb la creació de llocs de treball, i un Govern que es pren per seriós no pot menysprear cap oportunitat d’estudiar a fons un projecte que pot crear llocs de treball i atraure inversions estrangeres”.
 
Així de contundent s’ha mostrat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, que ha comparegut en roda de premsa per donar compte de la jornada de treball que avui han mantingut una delegació de l’empresa promotora del projecte, Las Vegas Sands Corporation, i representants del Govern.
 
En aquest sentit, el portaveu ha afirmat que el Govern té “l’obligació moral” d’analitzar aquesta proposta d’inversió perquè “no hi ha ni un sol aturat que no s’ho mereixi”. “Amb la situació de crisi i el nivell d’endeutament que tenim és molt difícil que ens en sortim si no som capaços d’atraure diners de fora”, ha advertit el portaveu.
 
Homs s’ha mostrat sorprès per l’oposició a un projecte que “encara no està definit” i ha reiterat que, en cas que s’instal·li a Catalunya, “s’ha de fer seguint les normes i les lleis del nostre país”.
 
Després de la jornada de treball, el portaveu Homs ha assegurat que la sensació és que Barcelona “no hi era en aquesta cursa” i ara hi és en “igualtat de condicions”.
 
Segons ha explicat Homs, la jornada representa “el final d’un procés de coneixement mutu, com fem sempre amb qualsevol inversor estranger que vulgui instal·lar-se a casa nostra”, i ara comença “una nova fase” que culminaria amb l’inici del procés de negociació en cas que l’empresa nord-americana triés Catalunya, una decisió que no es coneixerà previsiblement fins al proper mes de setembre.
 
En tots aquests processos, ha detallat Homs, el Govern es regeix per la “seriositat”, amb una negociació discreta, la “transparència” i la “concertació”: “Tot el que acabem fent en aquest tema ha d’anar lligat al principi de concertació, ja sigui amb els propietaris dels terrenys, amb el món local o amb les forces polítiques amb representació parlamentaria”, ha destacat el portaveu.
 
Els punts forts de Catalunya
 
El Govern, segons ha explicat Homs, ha defensat l’opció catalana per la “capacitat col·lectiva d’atraure projectes en el sector turístic i de convencions que després tenen èxit”. El portaveu ha recordat projectes com Port Aventura o el Mobile World Congress i ha destacat que l’any passat Barcelona va organitzar 2.883 convencions, amb tres milions de visitants. “Un 42% dels nostres visitants són professionals”, ha remarcat Homs, qui ha assegurat que el turisme modern ja no és només “sol i platja, cafè, copa i puro” sinó un turisme de congressos i convencions que generarà “ocupació, derivades industrials i projecció internacional”.
 
Un altre dels avantatges competitius que el Govern ha posat sobre la taula per defensar la candidatura de Barcelona és “la ubicació estratègica” de Barcelona per distància i temps amb les diferents capitals europees i en l’entorn mediterrani, i també un govern “compromès amb l’emprenedoria i amb l’agilització de l’administració”.
 
Dinar de treball amb el president Mas
 
La jornada ha consistit en una visita als terrenys on es construiria l’equipament, un dinar de treball encapçalat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i una visita al port de Barcelona. També hi han participat els consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell; Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; i Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, així com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

2  

Imatges

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno 713

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno 943

1  

Vídeos

Vídeo de la roda de premsa íntegra