Agència de l'Habitatge de Catalunya

Adjudicats sis pisos amb protecció oficial a Blanes i tres a Sant Quirze de Besora

query_builder   26 juny 2012 14:02

event_note Nota de premsa

Adjudicats sis pisos amb protecció oficial a Blanes i tres a Sant Quirze de Besora

Aquest matí l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat nou pisos amb protecció oficial: sis a Blanes (Selva) i tres a Sant Quirze de Besora (Osona). Tots els habitatges estan inclosos en el Pla de xoc per assignar els pisos desocupats de la Generalitat.
 
A Blanes, quatre pisos són de lloguer i estan ubicats al carrer d’Àngel Planells, que tenen una habitació, una superfície de 41 m2 i una renda mensual de 164 euros. Els altres dos es troben situats al passatge Mas Torrents, disposen de tres dormitoris, una superfície de 66,7 m2 a 72,6 m2 i un preu de 308 euros a 330 euros mensuals. Són de lloguer amb opció de compra, cosa que permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.
 
A Sant Quirze de Besora, els habitatges són de lloguer, compten amb una habitació, una superfície de 38,6 m2 a 44,6 m2 i un import de renda de 126 a 146 euros mensuals.
 
Mesures del Pla de xoc
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges desocupats del parc públic de la Generalitat. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Blanes i Sant Quirze de Besora

Nota de premsa Blanes i Sant Quirze de Besora
PDF | 40