Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí mostra el suport del Departament d'Agricultura a la campanya "Porta tu el vi"

Es tracta d'una iniciativa de Vins de Catalunya per posar en marxa una nova manera de comprar i consumir

query_builder   26 juny 2012 18:29

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí mostra el suport del Departament d'Agricultura a la campanya "Porta tu el vi"

Es tracta d'una iniciativa de Vins de Catalunya per posar en marxa una nova manera de comprar i consumir

Els consumidors contribuiran a sufragar les despeses de la campanya “Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2013” 
Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquesta tarda, als Serveis Centrals de Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), la presentació de la campanya “Porta el teu vi” per part de Vins de Catalunya.
 
En el decurs de la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha expressat el suport del DAAM a aquesta iniciativa perquè “la innovació tecnològica facilita el coneixement i la compra fàcil” i perquè “cal potenciar la presència dels vins catalans als restaurants de Catalunya”. A més, ha dit que “espero que així s’incentivi el consum de vi als restaurants”.
 
“Porta tu el vi” és una nova manera de comprar i de consumir vi i cava de qualitat de les denominacions d’origen (DO) de Catalunya als restaurants. Amb aquesta nova fórmula, els consumidors adquireixen el vi on line a la botiga de Vins de Catalunya (www.vinsdecatalunya.cat) i el consumeixen còmodament als restaurant acollits a aquesta iniciativa (un centenar, de moment, repartits per tot el país i Andorra). Quan el client arriba al restaurant escollit li serviran, sense cap cost addicional, l’ampolla de vi que ha comprat des de casa per acompanyar l’àpat.
 
D’aquest manera, el client porta el vi al restaurant, però de forma virtual.  Cada trimestre els usuaris d’aquesta nou sistema disposen d’una carta amb 15 referències de vins (negres, blancs i rosats) i caves catalans de qualitat contrastada per poder escollir el producte que desitgin. La carta es renova cada trimestre.
 
Vins de Catalunya és un projecte que neix amb la vocació de potenciar i promocionar el consum de vins i caves de qualitat de Catalunya en els restaurants. Així, Vins de Catalunya ofereix als restaurants una carta atractiva per als seus clients, de rotació trimestral, amb la qual facilita als restauradors una gestió professional dels vins de la mà dels seus sommeliers.
 
D’altra banda, tots els consumidors que adquireixin el seu vi per consumir als restaurants amb la fórmula “Porta tu el vi” contribueixen, a més, a sufragar les despeses de la campanya “Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2013”, que desenvolupa la Fundació Institut Català de la Cuina amb el suport de la Generalitat de Catalunya i altres organismes i entitats.
 
 
 
 

1  

Imatges

Un aspecte de l'acte

Un aspecte de l'acte 6647