Delegació a Tarragona

Els Serveis Territorials d'Ensenyament de Tarragona autoritzen 45 centres públics de secundària a fer horari compactat

query_builder   26 juny 2012 14:43

event_note Nota de premsa

Els Serveis Territorials d'Ensenyament de Tarragona autoritzen 45 centres públics de secundària a fer horari compactat

Només 6 instituts de la demarcació no han demanat l’autorització
Els Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona han autoritzat un total de 45 centres públics de secundària a realitzar la jornada compactada. Dels 51 instituts que hi ha a la demarcació, 6 centres són específics de Formació Professional i no ho podien demanar, i 2 són institut-escola, que imparteixen primària i secundària. De la resta, només 6 instituts no han demanat la compactació horària.
 
La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Àngels González, ha manifestat que “els centres que han demanat la jornada compactada havien de reunir tres requisits: consens amb la comunitat educativa, a través dels Consells Escolars; un càlcul de l’estalvi econòmic que la decisió representa, pel que fa a llum, aigua, neteja., etc.; i un compromís ferm per a la millora dels resultats, i aconseguir un augment del rendiment dels alumnes i de la coordinació dels centres”.
 
Sota aquestes premisses, 45 centres d’ensenyament secundari de la demarcació han demanat l’autorització i el Departament els ho ha aprovat. Només 6 centres no l’han demanada: l’Institut Constantí, l’Institut Priorat, l’Institut l’Arboç, l’Institut Joan Amigó, de l’Espluga de Francolí, l’Institut Joan Segura, de Santa Coloma de Queralt i l’Institut Tarragona.
 
Àngels González ha assegurat que “s’han estudiat fins i tot aquells casos que estaven en conveni amb alguns consells comarcals per temes de transports, s’ha solucionat la problemàtica amb empreses de càtering contractades que ja no prestaran el servei, i es buscarà l’optimització dels servei de transport escolar en algunes zones, de manera que sigui el més racional i operatiu possible”.
 
A Catalunya s’han autoritzat el 93,58% de les peticions que es van rebre als diferents serveis territorials, el que suposa 379 instituts autoritzats. Dels més de 600 instituts,  405 van sol·licitar la jornada compactada.