Protecció Civil

Protecció Civil posa en prealerta el pla Infocat per risc d'incendi forestal a 15 comarques del terç sud-oest del país

query_builder   27 juny 2012 11:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla Infocat per risc d'incendi forestal a 15 comarques del terç sud-oest del país

  • Si diviseu foc o alguna columna de fum és important avisar ràpidament al telèfon d’emergències 112
  • La comarca de l’Anoia s’afegeix avui a les comarques amb risc d’incendi forestal
  • Els propers dies cal extremar les precaucions i vigilància a les zones forestals degut a l'augment de temperatures
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova prealerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per les previsions de risc d’incendi forestal durant el dia d’avui a 15 comarques catalanes de Barcelona, Catalunya Central, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.
 
Les comarques amb més risc avui són: Anoia (Catalunya Central), Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Alt Penedès (Barcelona); Garrigues, Segarra, Segrià, Noguera i Urgell (Lleida); i Baix Ebre, Ribera d’Ebre, i Terra Alta (Terres de l’Ebre).
 
A més, i a nivell de tot Catalunya, durant els propers dies cal extremar les precaucions i vigilància a les zones forestals degut a l'increment de les temperatures que es podrà allargar fins a final de setmana.
 
Amb aquestes previsions, i d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.
 
 
Barcelona, 27 de juny de 2012
11.40 hores