Bombers

L'incendi forestal de Cabacés, al Priorat, continua actiu

query_builder   28 juny 2012 07:38

event_note Nota de premsa

L'incendi forestal de Cabacés, al Priorat, continua actiu

L’incendi afectaria un perímetre d’entre 150 i 200 hectàrees
 
Els incendis a la Bisbal de Falset i a Pujalt ja estan controlats
 
Protecció Civil va emetre una prealerta del pla INFOCAT que afectava 16 comarques
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar l’incendi que, des d’ahir al vespre, afecta una zona de vegetació forestal a Cabacés, a la Serra del Montsant.
 
En aquests moments hi ha treballant una cinquantena de dotacions terrestres que rebran el suport de 12 mitjans aeris que s’estan incorporant des de primera hora del matí. A més, està previst que s’afegeixin a les tasques d’extinció dos hidroavions cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación i Medio Ambiente.
 
Es tracta d’una zona muntanyenca i de barrancs i de difícil accés, amb la qual cosa, en molts punts del perímetre s’hi hagut d’accedir a peu i s’hi està treballant amb eines manuals. Al matí està previst que bufi vent de sud a la zona.
 
Segons les darreres estimacions dels Bombers de la Generalitat afectaria un perímetre d’entre 150 i 200 hectàrees vegetació forestal.
 
A causa de l’incendi, i segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha tallada la carretera T-702, a Morera dwe Montsant, en els dos sentits de la marxa.
 
D’altra banda, l’altre incendi forestal a la comarca del Priorat, el de la Bisbal de Falset ja està controlat. Hauria cremat una hectàrea.
 
A l’Anoia, al terme municipal de Pujalt, que des d’ahir a la tarda afectava una zona bàsicament agrícola amb alguna clapa forestal, ja està controlat des de les 01.00 hores d’aquesta matinada. El foc hauria cremat 42 hectàrees.
 
La Direcció General de Protecció Civil va emetre ahir una prealerta del pla INFOCAT que afectava 16 comarques.