Protecció Civil

Protecció Civil passa a fase d'alerta el pla Infocat per l'incendi forestal del Priorat, encara actiu

query_builder   28 juny 2012 11:07

event_note Nota de premsa

Protecció Civil passa a fase d'alerta el pla Infocat per l'incendi forestal del Priorat, encara actiu

 
  • El cos d’Agents Rurals ha tancat avui l’accés al Massís de Montsant per facilitar les tasques d’extinció del foc de Cabacés

 

  • El risc d’incendi afecta 18 comarques catalanes. Respecte ahir s’ha afegit l’Alt Empordà i Pallars Jussà

 

  • A l’incendi de Cabacés, que continua actiu, els Mossos d’Esquadra han desallotjat preventivament 3 masies de la zona propera al foc

 

  • Durant tota la setmana es remarca extremar les precaucions i vigilància a les zones forestals degut a les altes temperatures
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat aquest matí a fase d’alerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal que crema des d’ahir al vespre al terme municipal de Cabacés (Priorat). L’activació s’ha fet a petició del cos de Bombers de la Generalitat, atès que el foc es manté actiu.
 
D’altra banda, el risc d’incendi forestal és elevat avui a 18 comarques catalanes: Alt Empordà (Girona); Anoia i Solsonès (Catalunya Central); Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat (Tarragona); Alt Penedès (Barcelona); Pallars Jussà, Garrigues, Segarra, Segrià, Noguera i Urgell (Lleida); i Baix Ebre, Ribera d’Ebre, i Terra Alta (Terres de l’Ebre).
 
En aquests moments hi ha una cinquantena de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballant al foc de Cabacés (Priorat), i s’hi incorporaran properament dos hidroavions cedits pel Ministerio de Agricultura, Alimentación i Medio Ambiente.
 
D’altra banda, els Mossos d’Esquadra han desallotjat preventivament un total de 3 masies de la zona propera a l’incendi.
 
El Servei Català de Trànsit informa que estan tallades la carretera T-702 del punt quilomètric 12 al 22, i els accessos de la T-710 i T-713 als municipis de la Vilella Baixa i la Bisbal de Falset.
 
Segons les darreres estimacions del cos d’agents rurals hi hauria afectada una superfície de 90 hectàrees. Així mateix, i per facilitar les tasques d’extinció de l’incendi forestal de cabacés, s’ha tancat l’accés al Massís del Montsant.
 
Els municipis de Morera de Montsant i Cabacés han activat el seu Pla d’Actuació Municipal (PAM) per incendis forestals.
           
Durant tota aquesta setmana es remarca sobretot extremar les precaucions i vigilància a les zones forestals degut a l'increment de les temperatures fins al cap de setmana.
 
D’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. A més, i
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.
 
 
Barcelona, 28 de juny de 2012
`