Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge adjudica tres habitatges protegits al Baix Llobregat

query_builder   28 juny 2012 11:38

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica tres habitatges protegits al Baix Llobregat

N’hi ha un a Santa Coloma de Cervelló i dos Begues. Els habitatges estan inclosos en el Pla de xoc presentat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per assignar els pisos buits de la Generalitat.
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya va assignar ahir un pis amb protecció oficial a Santa Coloma de Cervelló. L’habitatge està situat a l’avinguda dels Països Catalans i té quatre dormitoris en una superfície de 89 m2, i el preu mensual del lloguer és de 472,93 euros, més despeses de comunitat i IBI. El pis s’ha adjudicat en règim de lloguer amb opció de compra; això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Avui s’han adjudicat dos habitatges de lloguer a Begues, situats al carrer de Sant Pere. Hi ha un pis de dos dormitoris que té una superfície de 56,38 m2  i té un preu mensual de 265,84 euros. L’altre habitatge té tres dormitoris, en una superfície de 67,17 m2, i el preu mensual del lloguer és de 313,88 euros. Als preus cal afegir les despeses de comunitat i l’IBI.
 
Mesures del Pla de xoc
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges desocupats del parc públic de la Generalitat. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Santa Coloma de Cervelló i Begues

Nota de premsa Santa Coloma de Cervelló i Begues
PDF | 40