Protecció Civil

Protecció Civil: dos homes d'edat avançada moren a les platges de Cunit (Baix Penedès) i Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)

query_builder   28 juny 2012 14:37

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: dos homes d'edat avançada moren a les platges de Cunit (Baix Penedès) i Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquest matí de la mort de dos homes a la platja de Cunit (Baix Penedès) i a la platja de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).
 
En el cas de Cunit, a les 10.52 h s'ha rebut avís al telèfon d'emergències 112 de que un home estava inconscient després de marejar-se dins l'aigua. El banyista que tenia al costat l'ha tret fins a la sorra.
 
S'hi han desplaçat 3 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els tècnics de les quals han realitzat maniobres de reanimació cardio-respiratòries a l'home ofegat amb resultat infructuós.
 
També hi han anat unitats de Policia Local de Cunit i 3 unitats de Mossos d'Esquadra. El mort és Orencio SG, de 76 anys, de nacionalitat espanyola.
 
En el cas de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant, a les 10.50 h s'ha rebut avís al 112 d'una altra persona aparentment ofegada. En aquest cas, a la platja de l'Arenal, a la zona de l'hotel Vistamar, un banyista ha alertat els socorristes que un home estava flotant com si s'hagués ofegat.
 
S'hi ha desplaçat el socorrista, que ha demanat reforços (amb oxigen i desfibrilador) i se li ha practicat maniobres de reanimació fins que ha arribat el SEM, que les ha continuat sense que es pogués fer res per salvar-li la vida. El SEM ha desplaçat una ambulància i l'helicòpter medicalitzat. També hi han intervingut la Policia Local i Mossos d'Esquadra. El mort és un home de nacionalitat espanyola de 77 anys.