Bombers

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament en l'extinció de l'incendi de Cabacés (Priorat), que continua actiu

query_builder   28 juny 2012 14:13

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament en l'extinció de l'incendi de Cabacés (Priorat), que continua actiu

 
 · Una cinquantena de dotacions terrestres i catorze mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi, que ha afectat un centenar d’hectàrees
 
· El Conseller Puig ha demanat que, atès l’extrem risc, davant de qualsevol indici de foc forestal, es truqui ràpidament al telèfon únic d’emergències, 112
 
· La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada l’alerta del pla Infocat i l’alerta del pla Procicat
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant intensament en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Cabacés (Priorat), amb més de cinquanta dotacions terrestres i catorze mitjans aeris (6 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters de comandament i 2 hidroavions del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente).
 
Els Bombers també han activat maquinària pesada, que ja es troba a la zona de l’incendi, per tal de poder obrir alguna pista o accés que faciliti la feina dels vehicles dels Bombers a l’interior del perímetre.
 
En aquests moments, i segons les declaracions que el conseller Puig ha fet al Centre de Comandament dels Bombers a la Vilella Alta, el flanc més intens es troba al sudoest. Aquest flanc no està tancat, a hores d’ara, i els Bombers continuen treballant per buscar emplaçaments per a les línies aigua i punts segurs des d’on treballar.
 
El conseller Puig també ha demanat a la població que estigui preparada per si es donés un canvi de vent que pogués dur el fum cap a Cabacés. En aquest cas, caldria que la població es confinés, que no marxés de casa, tot tancant portes i finestres i retirant la roba estesa, si fos el cas.
 
En aquest sentit, tot i que fins al moment no s’han donat ratxes intenses de vent, els Bombers continuen molt amatents a l’entrada de vent de marinada, que podria recuperar força a les 14.00 hores. Si bé no es preveu que el vent bufi fort, cal recordar que la situació pot esdevenir molt complicada ateses les altes temperatures i la baixa humitat relativa que es donen a la zona.
 
L’incendi ha afectat, fins al moment, una superfície aproximada de 100 hectàrees, totes del Parc Natural del Montsant (zona dels Montalts), segons que ha informat el Cos d’Agents Rurals. Així mateix, i a causa de l’alt risc d’incendi, s’han tallat els accessos al Parc Natural.
 
Els Mossos d’Esquadra han informat que sis persones de diversos masos han estat desallotjades com a mesura preventiva. Així mateix, un grup de 16 persones (11 nens i 5 monitors) del Grup Escolta-Guies Alberna (de la demarcació de Tarragona), que havia anat d’excursió i havien acampat a Santa Magdalena, han estat desallotjats i seran acompanyats fins a Ulldemolins. Cap persona no ha pres mal com a conseqüència de l’incendi.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, hi ha afectació viària a les carreteres T-702 al municipi de Morera de Montsant (entre els quilòmetres 12 al 22), i a les dues carreteres que conflueixen amb aquesta: la T-710 a Vilella Baixa (entre els quilòmetres 14 al 13,5) i la T-713, al seu pas pel municipi de Falset, als quilòmetres 12,5 i 12.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat  manté la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. A més, es manté l’alt risc d’incendi forestal a 25 comarques catalanes.
 
En les tasques d’extinció de l’incendi també col·laboren efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, del Cos de Mossos d’Esquadra, del propi Parc Natural del Montsant, Guàrdia Civil, SEM, així com personal dels diversos Ajuntaments de la zona, entre d’altres.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 28 de juny de 212
14.00 hores