Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura convoca els ajuts a la cooperació entre grups d'acció local Leader de Catalunya per a l'anualitat 2012

query_builder   28 juny 2012 15:04

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura convoca els ajuts a la cooperació entre grups d'acció local Leader de Catalunya per a l'anualitat 2012

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts a la cooperació entre grups d’acció local de Catalunya en el marc de l’eix 4 Leader, mesura 421, del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2007-2013 corresponents a l’any 2012, i n’ha aprovat les bases reguladores. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies naturals.
 
L’objectiu  principal d’aquests ajuts és el de fomentar els projectes de cooperació entre territoris Leader de Catalunya que tinguin estratègies de desenvolupament  i temàtiques comuns,  creant projectes en xarxa que permetin la realització  d’actuacions conjuntes  en  diferents   territoris i creïn sinergies amb els projectes productius de cada zona.
 
Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són els 13 grups d’acció local que varen ser seleccionats pel DAAM per l’aplicació de la metodologia Leader a Catalunya, mitjançant les seves estratègies de desenvolupament  territorial aplicades en l’àmbit local. 
 
El projectes de cooperació s’han de regir  pels principis d’innovació i  efecte demostratiu, han de contribuir al  desenvolupament sostenible del medi rural, han d’implicar la posada en comú d’idees, coneixements i recursos humans i materials, entorn l’assoliment d’un objectiu d’interès compartit i han de fomentar el desenvolupament de projectes transversals per tal de reforçar les estratègies dels grups Leader i donar un valor afegit al Leader de Catalunya.
Les temàtiques dels projectes poden ser molt diverses  com l’emprenedoria, els joves rurals, les energies renovables, la valorització dels productes agroalimentaris o la responsabilitat social empresarial, entre d’altres.
 
Actualment els 13 grups Leader de Catalunya estan participant en una vintena de projectes de cooperació estatal, on destaquen principalment, els de “Gestió sostenible rural”, que aplica la responsabilitat social a les empreses beneficiaries del Leader, “Incubadores i vivers d’empreses rurals” , “Gustum, que valoritza i promociona els productes agroalimentaris locals i “Energia i Forest” que valoritza els productes del bosc i la seva aplicació com a fonts d’energies renovables.
 
Els ajuts que preveu l’Ordre, per un total de 678.872,07 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i van a càrrec d’una partida pressupostària del Departament per a l’any 2012, dotada amb un import màxim de 475.210,45 euros, la qual cosa suposa el 70% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 203.661,62 euros, és càrrec del fons FEADER (30%).
 
`