Bombers

Els Bombers continuen treballant a l'incendi de Cabacés, que des d'ahir es troba en fase de control

query_builder   29 juny 2012 08:36

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant a l'incendi de Cabacés, que des d'ahir es troba en fase de control

 
· Una quarentena de dotacions terrestres continuen treballant-hi, tot revisant la zona afectada per l’incendi i rematant els punts calents que s’hi troben
 
· A primera hora del matí s’han incorporat 5 mitjans aeris a les tasques d’extinció
 
· La Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del Pla Infocat
 
· A les 11 hores d’aquest matí està convocada una reunió del consell assessor del Pla INFOCAT a la sala del CECAT de Protecció Civil per valorar la situació de l’elevat risc d’incendi forestal que afecta Catalunya
 
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Cabacés (Priorat), que està en fase de control des de  les 20.31 hores d’ahir. Concretament, una quarantena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 2 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac) són les dotacions que continuaran treballant a la zona afectada pel foc.
 
Durant tot el dia d’avui, els Bombers continuaran molt amatents a l’evolució de les condicions meteorològiques, ateses les condicions que es donen a la zona (alta temperatura, baixes humitats relatives i vent), per tal d’evitar qualsevol revifalla del foc.
 
La passada nit ha estat tranquil·la, pel que fa a les condicions amb què s’han trobat els Bombers, que han pogut continuar treballant en la revisió de tots els punts calents i fent inspecció a l’interior de tot el perímetre de l’incendi.
 
La Direcció General de Protecció Civil, manté activada  la fase d’alerta del Pla INFOCAT. Així mateix, cal recordar que a les a les 11 hores d’aquest matí està convocada una reunió del consell assessor del Pla INFOCAT a la sala del CECAT de Protecció Civil.
 
Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície total de 120 hectàrees.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, continua l’afectació viària a les carreteres T-702, a Morera de Montsant; la T-710, a Vilella Baixa; i la T-713, al seu pas pel municipi de Falset.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 29 de juny de 2012
08.00 hores