Drets Socials

Vacances en família

Benestar Social i Família obre les inscripcions al segon període del programa 'Vacances en família'

S'ofereixen 19.562 noves places per gaudir d'estades a albergs fins el febrer del 2013

query_builder   1 juliol 2012 12:00

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família obre les inscripcions al segon període del programa 'Vacances en família'

S'ofereixen 19.562 noves places per gaudir d'estades a albergs fins el febrer del 2013

El Departament de Benestar Social i Família obrirà a les 12 hores de demà dilluns el període de preinscripcions pel segon període del programa “Vacances en família”. En total, s’ofereixen 19.562 places, que podran beneficiar a un total de 3.595 famílies des del 4 de setembre al 22 de febrer del 2013.
 
En el primer període de l’edició 2012-2013 del programa, que va començar el 16 de març i que acabarà el 31 d’agost, hauran participat al “Vacances en família” unes 13.210 persones (encara hi ha places lliures, a les quals poden inscriure’s aquelles famílies que van quedar en llista d’espera al sorteig públic).
 
El programa ofereix a les famílies amb fills i filles la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural de Catalunya. El programa té l’objectiu de posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família en passar junts un temps de lleure i així intesentificar els seus vincles afectius.
 
A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.
 
Famílies destinatàries i procés d’inscripció
 
El programa està destinat a les famílies amb fills i filles de 0 a 17 anys. Aquestes famílies tenen la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents èpoques de l’any i de diferent durada. Els períodes són: els caps de setmana de setembre de 2012 a febrer de 2013; el pont de la Diada; el pont d’octubre; el pont de Tots Sants, el del 5 al 9 de desembre i el pont de Cap d’Any.
                                                                          
Les famílies interessades es poden preinscriure des de demà i fins el 23 de juliol a través del web www.xanascat.cat o bé del telèfon 012 d’Atenció Ciutadana. Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari, que se celebrarà el 25 de juliol i servirà de referència per a assignar definitivament les places.
 
Períodes de vacances, albergs i preus
 
El segon període del programa “Vacances en família” ofereix un total de 25 períodes diferents d’estades de 3, 4 i 5 dies repartits en un total de 326 torns i 24 albergs. L’alberg ‘La Sala’, a la Pobla de Lillet (Berguedà) s’afegeix enguany a la llista d’albergs on es desenvolupa el programa:
 
 • Banyoles (Pla de l’Estany)
 • Berga (Berguedà)
 • In/Out, a Barcelona (Barcelonès)
 • Torre Ametller, a Cabrera de Mar (Maresme)
 • Santa Maria del Mar, a Coma-ruga (Baix Penedès)
 • Montsec Mur, a Guàrdia de Noguera (Pallars Jussà)
 • Mare de Déu de les Neus, a la Molina (Cerdanya)
 • La Valira, a la Seu d’Urgell (Alt Urgell)
 • Empúries, a l’Escala (Alt Empordà)
 • Jaume I, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
 • Residència Esportiva Àster, a L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)
 • Sant Anastasi, a Lleida (Segrià)
 • Anna Maria Janer, a Llívia (Cerdanya)
 • Mas de la Coixa, a Móra la Nova (Ribera d’Ebre)
 • Pic de l’Àliga, a Núria (Ripollès)
 • Pere Figuera, a Planoles (Ripollès)
 • L’Encanyissada, al Poble Nou del Delta (Montsià)
 • Ca la Jepa, a Prat de Comte (Terra Alta)
 • La Sala, la Pobla de Lillet (Berguedà)
 • Ruta del Ferro, a Sant Joan les Abadesses (Ripollès)
 • Era Garona, a Salardú (Val d’Aran)
 • Del Pallars, a Tremp (Pallars Jussà)
 • Canonge Collell, a Vic (Osona)
 • Del Carmet, a Manresa (Bages)
 
El preu del programa no ha variat en relació al del 2011, i continua essent de 25’55 euros per persona i nit. Els infants menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de descompte, novetat d’aquest any. Al seu torn, les famílies nombroses i monoparentals gaudiran d’un 10% de descompte sobre tots els serveis.
 
En tots els casos s’inclou pensió completa, des del sopar del primer dia fins al dinar de l’últim, en habitacions unifamiliars.
 
Aquests són alguns exemples del preu per dia que ofereix el “Vacances en família”, que estan comparats amb els preus de tarifa mitjana que costaria anar per compte propi als albergs en els períodes vacacionals, preus que d’altra banda ja són assequibles, ja que es tracta d’un servei públic:
 
 
 
Preu per dia (allotjament i pensió completa) IVA inclòs
 
Exemples de família
Preu del programa
Promig preu habitual (temporada alta)
Diferència total i percentual
Dos adults de 30 anys i dos infants de 0 a 3 anys
51,10 €
92,88 €
41,78 € (45%)
Un adult de 30 anys i un infant de 3 anys (família monoparental)
 
23 €
 
57,69 € 
 
34,69 € (60%)
Dos adults majors de 29 anys
i tres fills/es de 1, 4 i 10 anys (família nombrosa)
 
74,73 €
 
138,73 € 
 
64 € (46%)
Un adult major de 29 i un fill/a de 15 anys (família monoparental)
45,99 €
74,99 €
29 € (50%)
 
Activitats i espais de joc
 
Si bé es considera que els dies de vacances i l’entorn dels albergs ja proporcionen prou elements a les famílies per enfortir els seus vincles, el programa incideix també en l’aspecte de compartir i aprendre a compartir les activitats de lleure. Per això, s’han programat activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, cants i balls, entre d’altres) en els torns de més de dues nits, dirigides a les famílies amb fills de franges d’edat menors.
 
D’altra banda, també s’instal·laran espais de joc en tots els albergs, que disposaran de biblioteca, jocs simbòlics, piscina de boles i mobiliari per fomentar la motricitat normal i la motricitat fina.
 
Calendari i procés de preinscripció
 
· Preinscripció: del  2 al 23 de juliol, a través de la pàgina web  www.xanascat.cat i al 012, el telèfon d’Atenció Ciutadana. En la preinscripció, les famílies poden seleccionar cinc torns de preferència com a màxim i se’ls adjudicarà un número de referència pel sorteig.
 
· Sorteig: el 25 de juliol, a les 12.00 hores, a la seu de Loteria de Catalunya (Passeig de Sant Joan, número 45, de Barcelona). Es farà davant de notari.
 
· Resultat del sorteig: es farà públic el 27 de juliol a través de www.xanascat.cat i del 012. S’informarà del resultat del sorteig als participants a través de missatges SMS a mòbil.
 
· Assignacions de places: a partir del 30 de juliol. Totes aquelles famílies que hagin obtingut plaça podran descarregar-se directament la documentació de del lloc web www.xanascat.cat.