Empresa i Treball

Emprenedoria social

OCUPACIÓ

Un total de 27 projectes participen enguany en el programa @Emprensocial del Departament d'Empresa i Ocupació

query_builder   1 juliol 2012 11:00

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Un total de 27 projectes participen enguany en el programa @Emprensocial del Departament d'Empresa i Ocupació

 
·         El programa, que incorpora 12 projectes més que l’any passat, té com a objectius visibilitzar l’emprenedoria social, reforçar la viabilitat dels projectes i potenciar la venda de productes i serveis d’aquestes empreses, entre d’altres


Un total de 27 projectes participaran enguany en el programa @Emprensocial per enfortir l’emprenedoria social a Catalunya, el que suposa 12 més que l’any passat.

El programa @Emprensocial “Enfortint l’Emprenedoria Social: actors, productes i serveis”, l’impulsa el Departament d’Empresa i Ocupació i enguany dóna suport als 27 projectes valorats pel Consell Assessor format per 22 entitats.
 
Amb aquesta iniciativa, el Departament d’Empresa I Ocupació, mitjançant la Direcció General d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom, renova la seva voluntat d’enfortir l’emprenedoria social iniciada en el Programa de suport a l’emprenedoria social a Catalunya que es va posar en marxa l’any 2011 i que va acompanyar a 15 projectes empresarials.
 
Els 27 projectes participants enguany treballen en àmbits diversos com, per exemple, la producció i la comercialització de productes d’agricultura ecològica, el disseny i la producció de productes per col·lectius específics, els serveis vinculats a la salut de les persones, activitats culturals, gestió d’espais natural i de muntanya, i mobilitat sostenible, entre d’altres.
 
Aquests projectes reforçaran la seva viabilitat participant a tallers d’aprenentatge en contextos reals amb l’objectiu d’incorporar orientació estratègica, habilitats comunicatives i ampliar les seves connexions comercials i financeres.
 
El Comitè Assessor el componen el Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, i representants d’Acció Solidària Contra l’Atur, Alumni UB, Barcelona Activa, BBVA, CECOT, Cooperativa SUARA, Departament de Territori i Sostenibilitat, Departament d’Economia i Coneixement, Diputació de Barcelona, EADA, Esade, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Fundació Pimec, Fundació Prevent, GlobaLleida, Grup Clade, IESE, IesMed, Obra Social la Caixa, Obra Social Catalunya Caixa, Universitat Autònoma de Barcelona  i Universitat Oberta de Catalunya.
 
L’emprenedoria social
 
L’emprenedoria social és un nou corrent emprenedor que identifica i potencia noves respostes i instruments davant dels reptes i les demandes que la transformació social està generant.
 
Les persones emprenedores socials creen empreses amb la capacitat de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis; d’obrir nous mercats socials amb futur; i de repercutir els seus beneficis en la millora lectiva.