Salut

Col·locació de la primera pedra del CAP Bordeta-Magòria, a Barcelona

query_builder   30 juny 2012 12:00

event_note Nota de premsa

Col·locació de la primera pedra del CAP Bordeta-Magòria, a Barcelona

Aquest nou centre substituirà l’actual equipament del carrer Corral ampliat l’any 2006 amb mòduls prefabricats
El conseller de Salut, Boi Ruiz, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han presidit avui, dia 30 de juny, a l’acte de col·locació de la primera pedra del Centre d’Atenció Primària (CAP) Bordeta-Magòria. L’actual ubicació del CAP data de l’any 1998 i posteriorment durant l’any 2006 es va ampliar (aproximadament 715 m2) amb una estructura modular prefabricada, per augmentar els espais assistencials i d’espera.  Aquest centre acollirà l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Barcelona 3D i comptarà amb una superfície total construïda de 3.231 m2 per atendre les 32.000 persones de la seva àrea de referència.
 
L’import total de l’obra i l’equipament seran 5.463.333,2 euros, i està previst que l’obra finalitzi el setembre de 2013.
 
El nou equipament disposarà de 12 consultes de medicina de família, 12 consultes d’infermeria, 4 consultes de pediatria, 4 consultes d’infermeria pediatria, 1 consulta d’odontologia, 1 sala de treball d’odontologia, 15 consultes polivalents (programes i especialitats), sales d’espera per les diferents àrees assistencials, àrea general d’atenció: sala de proves funcionals, tractament i box d’aturades, sala d’extraccions, sala d’atenció a l’usuari, sala de RRHH, despatxos de direcció, consulta de treball social, consulta d’Infermeria d’enllaç, sala de reunions, biblioteca, sala d’activitats grupals i vestidors. També inclou els espais necessaris per a magatzem, neteja, serveis generals i instal·lacions.
 
Aquest projecte de millora de l'atenció primària a la ciutat de Barcelona està inclòs dins el Conveni entre la Generalitat, el Consorci Sanitari de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona, 2008-2015.