Oficina del President

President Mas

President Mas: "Les vibracions de la cimera europea són bones"

query_builder   30 juny 2012 13:27

event_note Nota de premsa

President Mas: "Les vibracions de la cimera europea són bones"

 
·        El cap de l’Executiu adverteix que la millora de les condicions fixades per la Unió Europea “no és sense condicions” i reclama al Govern espanyol que prengui com més aviat millor les mesures que se li reclamen des d’Europa
 
·        El president Artur Mas assenyala que el camí de reforçar uns poders federals europeus i uns poders territorials propers a la gent “en la línia de més Europa i més Catalunya” és positiu per al país
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una valoració positiva de la darrera cimera europea, i ha afirmat que "les vibracions són bones: pel que fa a la viabilitat de l'euro, ara més assegurada; la capacitat de pagar, i de fer-ho correctament; i la possibilitat d'injectar diners directament al sistema financer". "Sembla que a través d'aquestes decisions l'euro es reforça i hi ha més confiança en el futur, i això ens interessa des d'una òptica catalana. També sembla que podrem obtenir els recursos que ens calen amb més facilitat. En la mesura que sembla que els diners aniran directament a través del sistema financer, això alleugereix el deute dels estats”, ha explicat aquest migdia des de Bellaterra, on s'ha desplaçat per participar en la reunió del Consell Nacional de CDC.
 
El cap de l’Executiu ha advertit "que ningú es pensi que tot això és sense condicions, per això cal fer els deures de reduir els dèficits i els endeutaments, fins a arribar a un punt d'equilibri en què només gastem el que ingressem, i que es vagin eixugant els deutes acumulats en funció de la nostra capacitat de crear riquesa". "Al Govern espanyol li voldria dir que no pot anar allargant de prendre les decisions pendents, encara que siguin empipadores. Val més que ens hi posem al més ràpidament possible”, ha demanat.
 
"Ja hi havia condicions sobre l'Estat espanyol abans de la cimera: reduir els dèficits de manera molt important en un període relativament curt de temps", ha recordat Artur Mas. El president ha subratllat que "seria un error pensar que Alemanya en surt perdedora, no ens confonguem. El discurs més contundent des d'un punt de vista de la unió política europea, que els estats cedeixin sobirania a un poder europeu fort, l'està fent Alemanya, que planteja més unió política a canvi d'eurobons i de més facilitats per finançar els països”.
 
En aquest sentit, el president Mas ha explicat que "des d'una òptica catalana ens interessa el camí que prenen les coses a Europa. Si això acaba que es dibuixa una Europa federal, amb més poder, en la línia de més Europa i més Catalunya, això ens interessa". "Vol dir que els estats tradicionals han d'anar perdent perfil, en benefici d'un poder central federal important europeu, i d'uns poders territorials propers a la gent més reforçats", ha assenyalat, "Catalunya té molta necessitat que se la vegi amb personalitat pròpia, de no quedar atrapada en la nebulosa d’Espanya”.
 
Artur Mas ha deixat clar que "no seré jo qui critiqui el president del Govern espanyol, que passa per dificultats importants. D'aquesta cimera en sortim amb una mica més d'aire. Ara no es pot desaprofitar". "Caminàvem al costat del precipici: ara ens n'hem allunyat però seguim per un camí estret i difícil", ha explicat gràficament, "però a partir d'ara cal fer els deures".