Protecció Civil

Protecció Civil dóna per finalitzats el pla Infocat per incendis i el pla Procicat per l'onada de calor

query_builder   30 juny 2012 21:35

event_note Nota de premsa

Protecció Civil dóna per finalitzats el pla Infocat per incendis i el pla Procicat per l'onada de calor

 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha donat per finalitzats aquest vespre el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT i el pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor.
 
Un cop els Bombers de la Generalitat han donat per controlats l’incendi de vegetació dels Prats de Rei (Anoia), i els incendis de vegetació forestal del Bages  i el foc de vegetació agrícola al terme municipal de Vic (Osona); i un cop ateses  les previsions de millora de temperatures del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Protecció Civil ha procedit a desactivar el Pla Infocat.
 
D’altra banda, i segons les previsions meteorològiques de descens de les temperatures i canvi de temps de cara a demà, la DGPC ha donat per finalitzada l’alerta PROCICAT per l’onada de calor.
 
El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) no ha rebut cap incidència destacable relacionada amb l’episodi. No obstant, el telèfon 112 ha atès 33 trucades des del dia 26 de juny relacionades amb l’onada de calor. En general, la majoria de consultes han estat de persones que s’han trobat malament a l'aire lliure o a casa seva. Així, el dia 26, el 112 va atendre 3 trucades; el dia 27 (8 trucades); el dia 28 (10 trucades); el dia 29 (11 trucades) i avui fins a les 12 hores ha atès una trucada.
 
Des de la DGPC es vol agrair a la ciutadania la col·laboració en la prevenció i el seguiment dels consells per a l’autoprotecció.