Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen per acabar d'estabilitzar el perímetre de l'incendi de l'Anoia

query_builder   30 juny 2012 09:11

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen per acabar d'estabilitzar el perímetre de l'incendi de l'Anoia

Una quarantena de dotacions terrestres i quatre mitjans aeris treballen en aquests moments a la zona de l’incendi
 
Durant la nit, el perímetre del foc no ha crescut
 
A les 10.30 hores, el delegat del govern de la Generalitat a la Catalunya Central Jordi Moltó, atendrà els mitjans de comunicació al Centre de Comandament
 
La Direcció General de Protecció Civil manté activada l’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, Infocat
 
 
Una quarantena de dotacions terrestres dels Bombers continuen treballant per acabar d’estabilitzar el perímetre de l’incendi que, des d’ahir al migdia, afecta zona agrícola i forestal a l’Anoia. Les unitats terrestres tenen el suport d’un helicòpter de comandament i tres de bombarders, i està previst que, al llarg del matí es vagin incorporant, si és necessari, la resta de mitjans aeris.
 
Durant la nit, tot i que hi hagut punts que cremaven a l’interior del perímetre de l’incendi, aquest no ha crescut. Segons les darreres dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada pel foc és de 987 hectàrees de vegetació agrícola, forestal, matoll i pastures dels municipis de Prats de Rei, Sant Pere Sallavinera (Anoia) i Aguilar de Segarra (Bages).
 
Cal recordar que, pel que fa als evacuats, tots els interns del centre de discapacitats que havien estat desallotjats com a mesura preventiva, ja van poder retornar a la seu de l’entitat i hi van passar la nit. La resta de desallotjats, onze persones segons informava la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), han passat la nit fora de casa seva i han estat reallotjades en cases de familiars o amics.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit a causa de l’incendi ja no hi ha cap afectació viària i pel que fa a la circulació ferroviària s’ha restablert la circulació de trens de la línia Calaf-Cervera.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals INFOCAT.
 
 
A les 10.30 hores, un cop finalitzi la reunió de coordinació de seguiment de l’incendi, el delegat del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó, atendrà els mitjans de comunicació al Centre de Comandament ubicat al parc de Bombers de Calaf (carrer Fleming s/n)