Direcció General de Comunicació

El president lliurant un títol

President Mas: "El que cal a Catalunya són projectes excel·lents com l'Escola d'Egiptologia perquè així acabarem sent un referent de portes endins i enfora"

query_builder   2 juliol 2012 21:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "El que cal a Catalunya són projectes excel·lents com l'Escola d'Egiptologia perquè així acabarem sent un referent de portes endins i enfora"

  • El cap de l’Executiu ha lliurat aquest vespre els títols del Màster en Història, Llengua i Cultura de l’antic Egipte als alumnes de 4a i 5a promoció de l’Escola d’Egiptologia de la Fundació Arqueològica Clos
El president de la Generalitat entregant el títol a un dels alumnes de l'Escola d'Egiptologia
El president de la Generalitat entregant el títol a un dels alumnes de l'Escola d'Egiptologia
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta tarda la bona feina que està fent l’Escola d’Egiptologia de la Fundació Arqueològica Clos i l’ha posat com a exemple del tipus d’iniciatives que necessita Catalunya. “El que convé al nostre país és que hi hagi projectes com l’Escola d’Egiptologia que es facin de manera excel·lent perquè així acabarem sent un referent de portes endins i enfora”, ha assegurat el president.
 
El president Mas ha pronunciat aquestes paraules en l’acte de lliurament dels títols del Màster en Història, Llengua i Cultura de l’antic Egipte als alumnes de 4a i 5a promoció de l’Escola d’Egiptologia de la Fundació Arqueològica Clos.
 
Durant el seu discurs, el cap de l’Executiu ha subratllat que les iniciatives com  l’Escola, “nascudes de la societat civil, de gent amb empenta, iniciativa i coratge que tiren endavant projectes” són les que es necessiten avui, i els ha felicitat per haver aconseguit “omplir un buit i a més fent-t’ho bé”. En aquest sentit, el president Mas ha assenyalat que la feina de la Fundació i de l’Escola d’Egiptologia ha estat “cobrir un buit que hi havia a la ciutat i al país i que cap administració ni cap universitat havia ocupat” i ha subratllat el fet d’haver aconseguit “situar Barcelona i Catalunya al mapa de les coses ben fetes en una matèria com l’antic Egipte”.
 
L’Escola d’Egiptologia va ser creada, de forma pionera al nostre país, el febrer de 2001 i, avui dia, s’ha consolidat com el primer centre privat dedicat exclusivament a l’ensenyament egiptològic superior.
 
Durant el discurs institucional, el president també ha fet referència al gran pes que tenen les cultures antigues en la construcció de la identitat dels pobles i ha assegurat que de la mateixa manera que “creen la nostra fisonomia, alhora ens condicionen”.
 
“En aquests moments, el pes de la història que arrossega Europa acaba sent un cert condicionant perquè es vagi configurant aquesta Europa amb un poder federal més gran, que pugui prendre decisions i que pugui defensar i situar Europa al món”, ha explicat el president. El cap de l’Executiu ha assegurat que aquesta és l’Europa que “a tots ens interessa”, ja que “si no construïm aquest poder federal, amb poder polític important a Brussel·les, difícilment ens en sortirem en el món”.

1  

Imatges

Títols de l'Escola d'Egiptologia

Títols de l'Escola d'Egiptologia 575

`