Cultura

El cicle Catalunya Cinema porta 3 pel·lícules catalanes a l'Alguer

query_builder   3 juliol 2012 13:50

event_note Nota de premsa

El cicle Catalunya Cinema porta 3 pel·lícules catalanes a l'Alguer

  • És la segona edició que es realitza en aquesta ciutat
  • Es farà del 4 al 5 de juliol 2012
  • El cicle, impulsat per la Società Umanitària de l’Alguer, amb la col·laboració de la representació de la Generalitat en aquesta ciutat i l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura, vol difondre el cinema català i, alhora, prestigiar la llengua catalana en aquest petit país català de Sardenya
  • S’hi exhibiran de forma gratuïta 3 produccions catalanes: Eva; Arrugues i Barcelona, abans que el temps ho esborri
El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), dóna continuïtat al cicle Catalunya Cinema de promoció de les pel·lícules catalanes endegat l’abril del 2011.
 
El cicle Catalunya Cinema viatja a l’Alguer amb 3 produccions, escollides pels organitzadors de l’esdeveniment, amb l’objectiu de difondre el cinema català i, alhora, prestigiar la llengua catalana en aquest petit país català de Sardenya.
 
El cicle es podrà veure a la plaça principal del popular barri alguerès de Sant Agustí i es projectarà una pel·lícula durant aquests tres dies, de manera gratuïta.
 
Format del cicle
 
Els dies 4,5 i 6 de juliol de 2012, la plaça principal del popular barri alguerès de Sant Agustí acollirà l’exhibició diària d’una de les produccions escollides. Un cop acabada la projecció, els directors i/o productors compartiran la seva experiència amb el públic en un col·loqui.
 
Les dates de les exhibicions són:
  • 4 de juliol: inauguració del cicle i passi d’Eva
  • 5 de juliol: passi d’Arrugues amb la presència del director de producció, Daniel Martínez.  Prèviament es realitzarà una taula rodona sota el títol, De la part del públic. La Promoció Cinematogràfica entre Catalunya i Sardenya, en la qual hi intervindran el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; el cap de foment de l’audiovisual de l’ICEC, Marc López; l’assessor a la Pública Instrucció, Informació, Espectàcul i Esport de la Regió Autònoma de la Sardenya, Sergio Milia; el president de Film Comission Sardenya, Antonello Grimaldi; i el responsable de la Cineteca Sarda de la Società Umanitaria, Salvatore Figus.
  • 6 de juliol: passi de Barcelona, abans que els temps ho esborri, amb la presència de la productora Marta Figueras.
La inauguració del cicle comptarà amb la presència del Síndic de l’Alguer, Stefano Lubrano, així com amb una representació de les autoritats polítiques i culturals del territori.