Bombers

Els Bombers descarten que hi hagi més atrapats entre les runes de l'edifici esfondrat a Lleida

La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta del PROCICAT

query_builder   3 juliol 2012 13:54

event_note Nota de premsa

Els Bombers descarten que hi hagi més atrapats entre les runes de l'edifici esfondrat a Lleida

La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta del PROCICAT

 
Després que els Bombers,  amb efectius del Grup Caní de Recerca, hagin fet una inspecció i un rastreig acurat de la zona, han descartat que hi hagués cap persona més atrapada entre les runes de l’edifici esfondrat, aquest matí, al centre històric de Lleida. Es tracta d’un edifici de planta baixa, tres pisos i golfes del carrer Tallada número 16. A partir d’aquest moment, maquinària pesada iniciarà les tasques de retirada de la runa.
 
Dues persones han quedat atrapades entre la runa i han estat localitzades i rescatades pels Bombers. Es tracta d’un home i una dona que han estat evacuats a l’Hospital Arnau de Vilanova pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Segons el SEM, la dona ja ha estat donada d’alta i l’home segueix a l’hospital en observació. També informen que s’ha atès in situ tres persones, d’uns 30 anys, per contusions i erosions lleus, però que en cap cas havien quedat atrapades per l’esfondrament.
 
D’altra banda, i segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, preventivament s’han desallotjat entre 15 i 20 persones del carrer Tallada, números 10 i 20, i del carrer Múrcia, números 9,11 i 13. Aquests veïns continuen desallotjats. A més, les persones que es trobaven a l’interior del local de la planta baixa de l’edifici sinistrat, han pogut sortir pel seu propi peu abans de l’esfondrament.
 
Fins al lloc s’han mobilitzat fins a 18 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat entre les quals hi ha efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), que s’han desplaçat en helicòpter, i del Grup Caní de Recerca (GCR).
 
També s’han desplaçat cinc ambulàncies, l’helicòpter medicalitzat i un equip de psicòlegs del SEM, cinc patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra i efectius de la policia local, entre d’altres.
 
 
Protecció Civil manté la prealerta del Procicat
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.  El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT, de la DGPC, ha estat des del primer moment en contacte amb els serveis de Protecció Civil del municipi de Lleida.
 
En aquests moments, pendents del recompte definitiu, hi hauria entre 15 i 20 persones evacuades de les que se’n fan càrrec els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida, i que seran reallotjats en centres i hotels que tenen conveni amb el municipi per aquestes situacions.
 
Segons informa la DGPC, el TF d’emergències 112 ha atès 16 trucades relatives a aquesta emergència, sent la primera a les 09.53 del matí, de vianants que han estat testimonis de l’esfondrament. A partir d’aquestes trucades s’ha activat el dispositiu d’emergències.