Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Més de 70 persones participen en el seminari sobre les oportunitats futures per a la biodiversitat i el patrimoni natural al Fons Europeu de Desenvolupament Regional

query_builder   3 juliol 2012 15:04

event_note Nota de premsa

Més de 70 persones participen en el seminari sobre les oportunitats futures per a la biodiversitat i el patrimoni natural al Fons Europeu de Desenvolupament Regional

 
La seu central del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya va acollir, el passat dijous, el seminari Oportunitats futures per a la biodiversitat i el patrimoni natural al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) . L’elevat nombre d’inscripcions, prop d’una vuitantena de  persones, va fer que des de l’organització es decidís limitar el nombre d’assistents. 
 
Aquest seminari, organitzat des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya amb la col·laboració de Xarxa de Custòdia del Territori, la Fundació CEDRICAT  i l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) en el marc del projecte europeu SURF-Nature, tenia per objectiu donar a conèixer el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), la seva relació amb la biodiversitat i el patrimoni natural, així com debatre i fomentar cooperacions/aliances de cara al període de programació 2014-2020.
 
En la sessió del matí es va presentar el balanç dels fons FEDER a Catalunya durant el període 2007-2013, i es va exposar diferents experiències d’implementació de projectes d’aquest fons. I a la tarda es va debatre  sobre el futur del FEDER i la biodiversitat en el període de finançament 2014-2020, amb la participació de representants de la Generalitat, del món local i d’entitats ambientalistes. Els participants van destacar la importància de millorar els aspectes de comunicació i difusió relacionats amb la gestió d’aquests fons i de continuar treballant perquè la biodiversitat i el patrimoni natural tinguin un rol determinant en el pròxim període de finançament.
 
El seminari s’ha organitzat en el marc del projecte europeu Surf Nature, del Programa Interreg IV C, que compta amb la participació de 14 socis en 10 estats membres de la Unió Europea (UE), units amb l’objectiu de millorar les polítiques regionals de promoció i conservació de la biodiversitat i de treure conclusions sobre el desenvolupament del fons FEDER en aquest àmbit.