Bombers

Tot i que no hi ha indicis de supervivents sota la runa, els Bombers continuen les tasques de desenrunament

La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta del PROCICAT

query_builder   3 juliol 2012 14:19

event_note Nota de premsa

Tot i que no hi ha indicis de supervivents sota la runa, els Bombers continuen les tasques de desenrunament

La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta del PROCICAT

Bombers continuen treballant per estabilitzar la zona i treure la runa per descartar que hi hagi cap víctima colgada. És per això que els efectius mantenen el dispositiu i maquinària pesada s’hi afegirà per retirar runa. Hi ha mobilitzades fins a 18 dotacions terrestres dels Bombers a més d’efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques, Mossos d’Esquadra i de la policia local, entre d’altres.
 
Els Bombers,  amb efectius del Grup Caní de Recerca, han fet una inspecció i un rastreig acurat de la zona, han descartat que hi hagués cap supervivent colgat entre la runa de l’edifici esfondrat, aquest matí, al centre històric de Lleida.
 
Cal recordar que dues persones han estat localitzades aquest matí entre la runa. Es tracta d’un home i una dona que han estat evacuats a l’Hospital Arnau de Vilanova pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Segons el SEM, la dona ja ha estat donada d’alta i l’home segueix a l’hospital en observació. També informen que s’ha atès in situ tres persones, d’uns 30 anys, per contusions i erosions lleus, però que en cap cas havien quedat atrapades per l’esfondrament.
 
Protecció Civil manté la prealerta del Procicat
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.  El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT, de la DGPC, ha estat des del primer moment en contacte amb els serveis de Protecció Civil del municipi de Lleida.
 
En aquests moments, pendents del recompte definitiu, hi hauria entre 15 i 20 persones evacuades de les que se’n fan càrrec els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lleida, i que seran reallotjats en centres i hotels que tenen conveni amb el municipi per aquestes situacions.