Protecció Civil

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per l'arribada d'un front que descarregarà en la zona del Pirineu aquesta tarda i demà tindrà una afectació més generalitzada

query_builder   4 juliol 2012 11:24

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per l'arribada d'un front que descarregarà en la zona del Pirineu aquesta tarda i demà tindrà una afectació més generalitzada

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès, una prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen l’arribada d’un front de pluges intenses, amb una intensitat superior als 20 litres en 30 minuts, que afectarà la zona del Pirineu durant la tarda d’avui, i demà s’estendrà de forma generalitzada arreu del territori català. Les precipitacions seran en forma de xàfec i tempesta, i localment aniran acompanyades de calamarsa.
 
La previsió per comarques indica que durant la tarda d’avui, de 14.00 a 20.00 hores el grau de probabilitat és baix i afecta a l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. A partir de la tarda fins la matinada, de 20.00 a 02.00 hores, el grau de probabilitat es manté baix i a les anteriors comarques s’afegeixen el Berguedà, la Noguera i el Solsonès.
 
Des de la matinada fins primera hora de demà al matí, de 02.00 a 08.00 hores, la probabilitat segueix sent baixa i afectarà a l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. Durant el matí hi haurà una treva fins el migdia, quan està previst que l’episodi es reactivi i tingui una afectació més generalitzada.
 
La DGPC recomana:
 
Al cotxe:
  • Extremar les precaucions en la conducció, ja que els xàfecs poden anar acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa.
  • Allunyeu-vos de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioneu el vehicle. No us quedeu als ponts perquè aquests poden caure.
  • No travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.
A casa:
  • Mantenir nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als terrats i als patis dels edificis. I recordeu que en cas de pluja, no heu de travessar les lleres.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).