Oficina del President

Mas

President Mas: "Ens convé començar a veure que la vella aspiració catalana d'estar presents al món és al nostre abast i a més s'està fent"

query_builder   4 juliol 2012 23:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "Ens convé començar a veure que la vella aspiració catalana d'estar presents al món és al nostre abast i a més s'està fent"

  • El cap de l’Executiu ha estat investit aquesta nit acadèmic d’honor per l’Acadèmia Tastavins Penedès
El president Mas amb el president de l'Acadèmia Tastavins en el moment de la seva investidura
El president Mas amb el president de l'Acadèmia Tastavins en el moment de la seva investidura
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta nit que “ens convé començar a veure que la vella aspiració catalana d’estar presents al món és al nostre abast i a més s’està fent”. Com a mostra d’aquesta actitud cada cop més estesa al país, el cap de l’Executiu ha destacat el fet que l’any passat, en plenes dificultats econòmiques, “per primera vegada a la història, les vendes catalanes a l’estranger van superar les fetes a Espanya”. Un fet que demostra que “les empreses catalanes de tot tipus, també les relacionades amb el vi i el cava s’estan espavilant”, de manera que “Catalunya ja depèn més del món, a nivell comercial i econòmic, que no pas del que passa a Espanya”.
 
El president ha pronunciat aquestes paraules a Vilafranca del Penedès, després de ser investit acadèmic d’honor per l’Acadèmia Tastavins Penedès. Un càrrec que ha assegurat que li feia especial il·lusió, ja que el 1999 l’Acadèmia ja li va concedir la distinció d’acadèmic de nombre quan era conseller del Govern de la Generalitat.
 
Durant el seu discurs, el president ha assegurat que Catalunya ha esdevingut el primer productor i venedor de vi de qualitat de l’Estat espanyol, però que ara cal anar més enllà del mercat estatal i “intentar jugar a la categoria de la Champions”. “Ens queda molta feina per fer encara”, ha assegurat Artur Mas, “però en les coses que val la pena, cal posar-hi tots els esforços de manera que pugui ser una realitat”.
 
El president ha assegurat que “sempre que ha calgut he defensat el vi i el cava i ho he fet amb total convicció i sense cap mena de complexos”, i ha dit que en un moment en què a vegades hi ha una visió exagerada de certes coses, “val la pena recordar que tot allò que es beu o es menja amb moderació i pauta no fa mal, al contrari”.
 
En referència a la reivindicada vegueria del Penedès, el president ha assegurat que, en un moment en què sembla que sobren administracions, “posar aquest debat sobre la taula podria ser pitjor”, però ha assegurat que si en algun moment el tema es pot tornar a tractar “defensaré personalment la personalitat pròpia del que és una vegueria del Penedès”.
 
Per últim, el cap de l’Executiu ha volgut agrair a l’Acadèmia la feina intensa que està duent a terme, especialment per “la marxa, la imaginació, la creativitat i el fet de moure-us per tot arreu”.
 

1  

Imatges

Investidura del president com a acadèmic d'Honor

Investidura del president com a acadèmic d'Honor 495