Bombers

Els Bombers de la Generalitat no tenen indicis que hi hagi cap persona atrapada sota la runa de l'edifici ensorrat a Tarragona

query_builder   5 juliol 2012 08:36

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat no tenen indicis que hi hagi cap persona atrapada sota la runa de l'edifici ensorrat a Tarragona

  • Els Bombers no tenen cap indici que hi hagi cap persona atrapada sota la runa
  • S’ha incorporat a l’operatiu maquinària pesada per retirar les restes del pis ensorrat
  • El ferit lleu ha estat evacuat pel SEM a l’Hospital Santa Tecla de Tarragona
  • Protecció Civil manté la prealerta el PROCICAT
Els Bombers, després que els  gossos hagin fet un rastreig de la zona, no tenen cap indici que pugui haver cap persona atrapada en les restes de l’edifici ensorrat.
 
Els efectius dels Bombers comencen a retirar-se de la zona on aquesta matinada s’ha esfondrat, gairebé en la seva totalitat, un edifici al carrer Cavallers, als portals dels números 9 i 11, de Tarragona. La maquinària pesada s’ha incorporat a l’operatiu per retirar la runa del carrer. D’acord amb l’arquitecte municipal s’ha gestionat una grua per fer caure la part de la façana de l’edifici, de planta baixa i dos pisos, que estava inestable. Els Bombers deixaran un retén mentre durin les tasques de desenrunament, per si fos necessària la seva actuació.
 
Una persona ha resultat ferida lleu amb contusions i ha estat evacuada pel Sistema d’Emergències Mèdiques, que ha desplaçat tres ambulàncies, a l’Hospital Santa Tecla de Tarragona.
 
Cal recordar que, com a mesura preventiva, s’han desallotjat 12 veïns de la casa del davant, que han estat atesos pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, segons informava la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).
 
Fins al lloc també s’hi han desplaçat patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, tècnics de l’Ajuntament de Tarragona i efectius de Protecció Civil i de la Guàrdia Urbana, entre d’altres.
 
La DGPC manté el Pla Especial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en prealerta.