Protecció Civil

Es manté l'INUNCAT en prealerta per risc de pluges fins la matinada

query_builder   5 juliol 2012 21:16

event_note Nota de premsa

Es manté l'INUNCAT en prealerta per risc de pluges fins la matinada

 
  • En alguns punts del Segrià i Pla d’Urgell hi ha hagut una forta calamarsada, per la qual cosa es demana molta prudència
  • Les previsions de pluja poden afectar qualsevol punt del país excepte els extrems, i es mantenen fins aquesta propera matinada
 
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté la prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT). Ateses les darreres informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el risc de pluges es manté fins als volts de les 2 de la propera matinada.
 
Al llarg de les últimes hores hi ha hagut precipitacions importants amb calamarsa sobretot a punts de Lleida com el Segrià i el Pla d’Urgell. A hores d’ara aquesta calamarsa i fortes tempestes es desplacen cap a la Noguera, Urgell, Segarra i Solsonès.
 
Les comarques amb el risc més elevat de pluges són: Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Maresme, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Segons informa el Servei Català de Trànsit, en aquests moments no hi ha cap afectació viària derivada de les pluges. Hi havia hagut incidències per pluja i obstacles a la via, entre Bell-lloc d’Urgell i Bellpuig, i a la sortida 480 de l’A2 a Bell-lloc Urgell en sentit Barcelona, però fa pocs minuts que s’han solucionat.
 
Durant la tarda, els Bombers de la Generalitat han rebut 39 avisos de pluja sobretot a Lleida, dels quals han treballat en una vintena però cap d’importància.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència)
 
Barcelona, 5 de juliol de 2012