Protecció Civil

Protecció Civil: pluges intenses al nord de les comarques gironines

query_builder   5 juliol 2012 22:36

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: pluges intenses al nord de les comarques gironines

 
 
  • El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) avisa que es poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts a diverses comarques de Girona

 

  • El telèfon 112 ha rebut 72 trucades per pluja, de les quals 27 procedents de Mollerussa

 

  • Protecció Civil recomana molta prudència, especialment en la conducció
 
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté la prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges i perquè el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís d’observació de pluja.
 
S'han produït tempestes fortes a l'Alt Empordà, Ripollès i la Garrotxa que poden superar els 20 l/m2 en mitja hora i en les dues properes hores es pot estendre aquesta situació al Pla de l'Estany, Gironès i Baix Empordà.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut 49 avisos relacionats per la pluja caiguda a Ponent entre les 18.24 hores (moment del primer avís) i les 22.00 hores. En aquest període, han hagut de fer 38 sortides, sempre relacionades amb cables i vidres trencats, arbres i branques caiguts i, en algun cas, inundacions de baixos. En algun d’aquests serveis finalment no s’ha pogut actuar, bé perquè les companyies de serveis es feien càrrec de solucionar els problemes generats per la tempesta o perquè no hi havia prou fondària d’aigua acumulada com per treure-la dels baixos afectats. En cap cas no hi ha hagut persones ferides ni evacuades.
 
El telèfon d'emergències 112 ha atès des de les 18.30 fins les 22.00 h un total de 72 trucades relacionades amb urgències derivades de la pluja (bombers, trànsit, etc.), 27 de les quals amb origen a Mollerussa.
 
Per municipis, el més afectat ha estat Mollerussa, on els Bombers de la Generalitat han fet 12 sortides. A Lleida, Ponts i Agramunt, 3 sortides, Agramunt, Torregrossa, Artesa de Lleida i Fondarella 2 i tan sols una sola sortida en els següents municipis: Sidamon, Miralcamp, Artesa de Segre, Puigverd de Lleida, la Granadella, Golmés, Preixens, Castelldans i Senterada.
 
En quant a afectacions viàries, el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT ha rebut avís de la presència de pedres a la calçada de la crta C-1311 a Tremp, tot i que no hi consten afectacions viàries.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència)
 
Barcelona, 5 de juliol de 2012