Territori

Finalitzen les obres de millora de dos accessos de la C-59 a Caldes de Montbui

query_builder   6 juliol 2012 11:06

event_note Nota de premsa

Finalitzen les obres de millora de dos accessos de la C-59 a Caldes de Montbui

Imatge
El director general de Carreteres, Jordi Follia, ha visitat avui la millora de dos accessos de la C-59 a Caldes de Montbui, un cop han finalitzat les obres que s’hi han dut a terme. L’actuació, amb un pressupost de 604.000 euros, ha consistit en la reordenació de les incorporacions i sortides a dues urbanitzacions del municipi per tal d’afavorir la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit.
 
El director general de Carreteres, Jordi Follia, acompanyat de l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha visitat avui la millora de dos accessos a la carretera C-59 al seu pas per aquest municipi que ha dut a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat. Les obres, que s’han executat mitjançant un conveni de col·laboració entre el Departament i l’Ajuntament, han comptat amb un pressupost total de 604.000 euros, amb una aportació municipal de 215.000 euros.
 
Aquesta actuació ha tingut com a objectiu millorar la seguretat i fluïdesa del trànsit en l’accés a dues urbanitzacions. En concret, els treballs han consistit en la reordenació de les incorporacions i sortides a la C-59 en un tram d’uns 600 metres, on hi ha, al costat oest, la urbanització dels Saulons i al costat est, la de la Font dels Enamorats. Anteriorment, els accessos des de la carretera a aquests sectors no disposaven de carril central d’espera i carrils d’acceleració o d’alentiment.
 
Per tal de millorar la seguretat viària, les obres han inclòs la formació d’un carril central de gir a esquerres i la millora dels laterals. El tercer carril que s’ha format té una longitud de 280 metres i una amplada de 3,5 metres. En paral·lel, s’han ajustat els trams d’avançament al llarg de 2,8 quilòmetres posteriors al nou carril central i s’ha reforçat la senyalització.
 
Als Saulons, el gir d’entrada des de Caldes de Montbui s’efectuarà a partir d’ara per mitjà del carril central i accedint a l’avinguda d’Eugeni d’Ors. El moviment de sortida cap a Caldes s’efectua per la calçada lateral existent (avinguda de Norbert Font), al final de la qual s’ha construït un carril d’incorporació al tronc de la carretera. De forma simètrica, es duran a terme els moviments de i cap a Sant Feliu de Codines
 
Respecte de la urbanització de la Font dels Enamorats, els vehicles procedents de Caldes de Montbui hi accedeixen mitjançant un carril de desacceleració que s’incorpora a la calçada lateral existent (carrer de Francesc Moragues). El moviment de la urbanització cap a Caldes es du a terme mitjançant la incorporació al nou carril central, a partir del carrer de Jaume Ferran.
 
Finalment, les obres s’han complementat amb la formació d’un pas de vianants amb enllumenat i instal·lació semafòrica. Els treballs van començar el novembre passat i han finalitzat recentment.  
 

3  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 131

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1239

Mapa

Mapa
JPG | 456