Ports

El port de Roses espera 1.400 passatgers de creuer aquesta temporada

query_builder   7 juliol 2012 13:16

event_note Nota de premsa

El port de Roses espera 1.400 passatgers de creuer aquesta temporada

 
El creuer de luxe Seabourn Quest ha iniciat avui la primera temporada de creuers al port de Roses, en què s’espera l’arribada de cinc vaixells i la visita d’uns 1.400 passatgers. Avui, el port de Roses enceta una nova etapa en què preveu acollir creuers cada temporada, quan fins ara arribaven de forma esporàdica. Així, en el marc de l’acord institucional signat el mes de febrer passat, els ports de Roses i Palamós impulsaran conjuntament l’activitat de creuers a la Costa Brava, cosa que incrementarà el potencial turístic i aportarà dinamització econòmica a la demarcació de Girona.
El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roses, Montse Mindan, i del president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha lliurat avui una metopa commemorativa al capità del creuer Seabourn Quest amb motiu de la seva primera escala a Roses.
 
5 creuers i 1.400 passatgers per aquest any
 
La primera temporada estable de creuers al port de Roses arrenca amb 5 creuers de luxe i la previsió d’uns 1.400 passatgers al llarg de quatre mesos. Així, la temporada s’inicia el mes de juliol i es preveu finalitzar a l’octubre. En el calendari previst per aquest any, el creuer Seabourn Quest farà escala tres vegades al port mentre que el creuer Seadream I i el creuer Seadream II faran una escala cadascun.
Ports de la Generalitat
Impuls dels creuers a la Costa Brava
 
Després de signar l’Acord institucional entre els ports de Roses i Palamós el mes de febrer passat per impulsar conjuntament l’activitat de creuers, el port de Roses
inicia una nova etapa amb l’arribada de creuers cada temporada, ja que fins ara arribaven de manera aïllada. Ara, es posiciona com un port de l’Alt Empordà que rep tràfic de creuers dins de l’arc de la Mediterrània.
 
L’Acord institucional té per objectiu l’arribada de més creuers i més passatgers al litoral gironí. Així, la temporada 2012 entre Palamós i Roses rebran 35 escales de creuer i uns 40.000 passatgers. Aquestes xifres donen una embranzida al turisme de la Costa Brava i aporten major activitat econòmica al territori, ja que els passatgers de creuer visiten aquests dos municipis i realitzen excursions als principals nuclis turístics de la Costa Brava i altres la demarcació de Girona.
 
Cal dir que aquest acord va estar signat per Ports de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, els ajuntaments de Roses i Palamós, i les cambres de Comerç de Girona i Palamós. En el marc de l’acord, es va crear un grup de treball que ha de desenvolupar un Pla d’acció per al 2012 i el 2013, mitjançant el qual es duran a terme una sèrie d’actuacions destinades a potenciar els ports de Roses i Palamós i les seves àrees d’influència en els principals fòrums del sector creuerístic nacionals i internacionals.
 
En aquest context, Ports de la Generalitat, en representació del grup de treball que potencia l’activitat de creuers als ports de Palamós i Roses, ha participat a la conferència anual del Consell Europeu de Creuers (ECC), celebrada la setmana passada a Brussel·les, on s’ha debatut sobre la indústria creuerística mundial, el seu estat actual i les línies de futur.
 
451 passatgers a bord del Seabourn Quest
 
El creuer Seabourn Quest ha arribat a Roses a les 8.00 h procedent del port de Barcelona. Després de fer una estada de deu hores a Roses, el vaixell té previst salpar a les 18.00 h cap al port de Séte (França). 
 
Aquest vaixell de luxe porta a bord 451 passatgers, majoritàriament nord-americans i britànics, i 334 tripulants. El Seabourn Quest es va construir l’any 2011 en unes drassanes italianes i va ser avarat al mar per primer cop el mes de maig de l’any passat.
 
Quant a característiques tècniques, el Seabourn Quest de bandera de Bahames té una eslora de 198,15 m, una mànega de 26 m, un calat de 6,7 m i un registre brut de 32.346 tones.
 
Seabourn Cruise Line és una companyia de creuers de luxe, que forma part del grup Carnival Corporation. La Seabourn Cruise disposa de vaixells de dimensions mitjanes per poder operar en els ports més exòtics d’arreu del món. La flota la componen un total de sis creuers de luxe: Seabourn Pride, Seabourn Spirit, Seabourn Legend, Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn i Seabourn Quest.
 
7 de juliol de 2012

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 58