Oficina del President

Mas

President Mas: "El Govern central té marge per fer molts més ajustos dels que ha fet"

query_builder   8 juliol 2012 17:02

event_note Nota de premsa

President Mas: "El Govern central té marge per fer molts més ajustos dels que ha fet"

El president en la celebració de l'acte central de la campanya
El president a l'acte central del Mulla't
 
  • El president reclama al Govern espanyol que faci els seus “amb la intensitat que se li reclama des de fora”
 
  • Artur Mas considera que “no s’entendria que se’ns obligués a Catalunya a un esforç addicional si el Govern espanyol no fa l’esforç que ha de fer i que a hores d’ara no ha fet prou”
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que “el Govern català ha fet els deures” i ha advertit al Govern espanyol que “aquí els ha de fer tothom”. Durant l’acte central de la campanya  “Mulla’t  i navega per l’esclerosi múltiple”, el cap de l’Executiu ha afirmat que “els deures els han de fer els governs autonòmics i els governs locals, òbviament” i s’ha queixat perquè considera que  també “els ha de fer el Govern espanyol, que no sembla que els hagi fet amb la intensitat que almenys se li reclama des de fora”. En aquesta mateixa línia, Artur Mas ha aprofitat per “exigir que entre tots també es facin a nivell europeu”. 
 
El president Mas considera que “no s’entendria que se’ns obligués  a Catalunya a un esforç addicional si el Govern espanyol no fa l’esforç que ha de fer i que a hores d’ara no ha fet prou”. El president ha volgut subratllar que “hi ha marge per fer ajustos al Govern central”, on considera que “es produeixen moltes duplicitats” i a on considera que s’hauria pogut fer bastant més del que s’ha fet fins ara.
 
Mas ha considerat que les reformes a nivell espanyol o català "no serviran de gaire si no es controlen les variables bàsiques, com l’estabilitat de l’euro, que es puguin garantir els pagaments amb normalitat i que no hi hagi aquestes tensions de tresoreria tan dures amb les quals ens veiem enfrontats i que tenen repercussions tan negatives”.
 
Davant els periodistes, el president Mas ha recordat que el Govern va ser pioner a fer els ajustos pertinents i ha subratllat el fet que “algunes mesures que hem pres de contenció i austeritat després han estat seguides en major o menor intensitat per altres governs autonòmics, i probablement ho acabaran sent pel Govern espanyol”.
 
Així, ha subratllat que “si hi ha d’haver més càrregues, que siguin justes per a tothom” i ha advertit  “no es pot carregar els neulers contra les autonomies genèricament i no fer els mateixos esforços equivalents al Govern central”. “Això no és just ni és equitatiu”-ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha aprofitat també per reiterar que el Govern català ha intentat fer els ajustaments necessaris  “d’una manera que fos el màxim d’equitativa possible” i , sobretot,“sense tocar les polítiques del nucli dur de l’estat del benestar: la sanitat, l’ensenyament i l’atenció social”. Així, ha explicat que “s’ha fet un esforç de priorització”  i ha advertit que “en alguns àmbits ja no hi ha cabuda per a més retallades”.
 
D’altra banda, i respecte als objectius de dèficit previstos per a Espanya, el president Mas considera que “és bastant evident que serà molt difícil de complir-los” i ha explicat que a fora de l’Estat espanyol “ja descompten que s’arribarà a aquest compliment”.  No obstant, Artur Mas afirma que caldrà esperar a finals d’any per veure si s’assoleixen, però en qualsevol cas ja ha advertit que “la situació és complexa, complicada i , fins i tot, difícil de gestionar”.
 

2  

Imatges

Fotografia del president durant l'acte central del Mulla't

Fotografia del president durant l'acte central del Mulla't 41

Fotografia de grup del Mulla't

Fotografia de grup del Mulla't 1007