Direcció General de Comunicació

Prodeca

El Govern promociona la indústria alimentària catalana a nivell internacional

query_builder   9 juliol 2012 08:21

event_note Nota de premsa

El Govern promociona la indústria alimentària catalana a nivell internacional

•    Durant el primer semestre de l’any 216, empreses catalanes han participat en un total de 14 fires d’àmbit internacional

El  sector agroalimentari català és estratègic i transversal, ha donat mostres de poder resistir la crisi econòmica i  es perfila com un gran motor per a la recuperació econòmica del país. El Govern està convençut de la gran capacitat del sector d’adaptar-se al mercat mundial, afavorint així l’exportació i la internacionalització de l’economia catalana.

 

El Govern inclou entre els eixos i objectius que configuren la seva acció de govern  la promoció dels productes alimentaris catalans i el foment de  la seva internacionalització. És per això que Prodeca (Promotora d’Exportacions Catalanes), empresa adscrita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ofereix a la indústria alimentària de Catalunya serveis de suport al comerç i promoció en mercats interiors i exteriors i treballa per a la difusió de la qualitat alimentària per assolir aquests objectius.

Quins serveis ofereix Prodeca?

 

Prodeca ofereix un ampli servei a les empreses a través del web www.prodeca.cat i directament:

•    Informació. Les empreses poden accedir a documentació sobre comerç exterior, activitats de promoció comercial, mercats exteriors, estadístiques de comerç exterior, tècniques de comerç exterior o contactes comercials

•    Assessorament. Un equip de professionals atén les consultes  sobre iniciació a l’exportació, tècniques de comerç exterior  i homologacions i certificacions de productes en mercats exteriors
•    Formació. Amb l’objectiu de contribuir al debat i a l’actualització de coneixements sobre comerç exterior organitza jornades seminaris de formació sobre mercats exteriors i del sector
•    Promoció comercial amb la presència a fires nacionals i internacionals i organització de missions comercials  especifiques a mercats prioritaris, així com en esdeveniments internacionals que faciliten els contactes de negoci.
•    Plans Sectorials d'internacionalització . Els sectors prioritaris objecte de la internacionalització són: el carni, el fructícola, del vi i cava i de la producció ecològica.

 

Fira virtual

 

Prodeca ha creat un portal web en set idiomes que té com a finalitat facilitar els contactes entre importadors i distribuïdors internacionals i les empreses alimentàries catalanes.

 

Les empreses catalanes apareixen agrupades per sectors d’activitat, i en cada una de les fitxes corresponents es pot trobar informació detallada sobre els productes que ofereixen, la política empresarial i les singularitats que les distingeixen. Alhora, es proporciona prou informació perquè el comprador es pugui posar directament en contacte amb l’empresa que sigui del seu interès.
Participació en fires internacionals

 

Durant l’any 2012 Prodeca promocionarà els productes catalans gràcies  a nombroses actuacions a nivell nacional i internacional. Durant el primer semestre de l’any 216 empreses catalanes agroalimentàries ja han tingut l'oportunitat de participar en un total de 14 fires d’àmbit internacional i resta oberta la convocatòria per a les empreses per participar en 3 fires més, entre les quals destaca l’aposta ferma perquè la fira Seafood, que se celebra per primera vegada a Barcelona, esdevingui un referent internacional de primer ordre, i situï el nostre país com a centre neuràlgic de negocis agroalimentaris, també amb el sector dels productes del mar.

 

D’entre els certàmens als quals s’ha participat aquest 2012 destaquen

•    Sial Xina 2012 (Shangai), amb la participació de 12 empreses catalanes.
•    International Food Hotel Asia 2012 (Singapur), 17 empreses catalanes
•    Prodexpo (Moscou), 14 empreses catalanes
•    Gulfood (Dubai), 14 empreses catalanes
•    Foodex ‘2012 (Tòquio), 15 empreses catalanes

Altres actuacions de promoció del sector

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Prodeca promouen el programa de televisió Export.cat que emet TV3. Cada capítol és un viatge intercultural que mostra als espectadors el recorregut de diferents productes catalans que s’exporten arreu del món. Entre alguns dels programes emesos hi figuren: La gamba de Palamós, de Palamós a Singapur; Les Ametlles, de Tàrrega a El Caire; El caviar, de Les als Emirats Àrabs; L’oli d’oliva de Sarroca, de Lleida a Austràlia; El cava de Catalunya, a Tailàndia; La Llonganissa, de Vic a Amsterdam o El torró d’Agramunt a Houston (Estats Units)