Oficina del President

Sopar solidari a Santamaria

President Mas: " Santi Santamaria és l'exemple de com una persona pot estar íntimament arrelat a la terra i ser un referent al món"

query_builder   9 juliol 2012 23:35

event_note Nota de premsa

President Mas: " Santi Santamaria és l'exemple de com una persona pot estar íntimament arrelat a la terra i ser un referent al món"

El president Mas en l'acte d'homenatge a Santi Santamaria
El president Mas amb els organitzadors de l'homenatge a Santi Santamaria
 
·        El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit un acte d’homenatge a la figura i el compromís social del cuiner traspassat el febrer de l’any passat
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha participat aquesta nit en un acte d’homenatge al cuiner Santi Santamaria, traspassat el febrer de l’any passat, a qui ha qualificat d’exemple de “ com una persona pot estar íntimament arrelat a la seva terra i ser al mateix temps un referent al món; un exponent de com es pot ser un grandíssim professional i estar íntimament compromès amb la justícia ”, ha afirmat.
 
Artur Mas ha presidit el sopar solidari organitzat per la família del cuiner i el seu equip conjuntament amb deu de les entitats i ONG amb les quals col·laborava Santi Santamaria, i al qual han assistit més de 800 persones. Els diners recaptats en el decurs de l’acte es destinaran a El Xiprer, una entitat de Granollers que ofereix menjar a persones sense llar o en situació de pobresa.
 
El president ha destacat la sensibilitat social del cuiner, “de servei als altres” , i l’ha descrit com “una persona de primera fila que quan calia sabia posar-se a la cua”.  Per això, el cap de l’Executiu ha assegurat que Santi Santamaria “representava aquella frase del llibre d’El Petit Príncep que deia que l’essencial és invisible als ulls, i amb la seva manera d’actuar, amb la seva generositat, ens ha deixat una Catalunya millor”.
 
L’acte d’homenatge ha tingut lloc a l’Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat, un hotel vinculat estretament a Santi Santamaria, i un dels promotors d’aquest homenatge, juntament amb la Fundació Vicente Ferrer; Càritas; el Grup Cooperatiu TEB; la Fundació Esclerosi Múltiple; Camins; la Fundació DKV Integralia; el Casal dels Infants Acció Social als Barris; l’Associació Catalana d’Amics del Poble Saharauí i la Fundació Step by Step.
 
Prèviament al president, han pres la paraula el conseller delegat de DKV, Josep Santacreu; l’actor Jordi Bosch, que ha llegit  un text de l’Emili Teixidor, ambdós amics de l’homenatjat, i la filla del cuiner, Regina Santamaria. A l'acte hi ha assistit també la vídua del cuiner, Àngels Serra.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 410