Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   9 juliol 2012 14:16

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat en general es manté el perill baix, perill moderat a la zona del litoral i plana de Vic i puntualment alt en zones del nord est i del sud.
 
Aquests darrers dies els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos incendis de llamps de poca superfície afectada. Aquest cap de setmana, els Bombers van realitzar rutes i van reforçar el dispositiu en aquelles zones amb més risc de patir algun incendi causat per llamps. Ahir ja no es van fer sortides per apagar focs de llamp i Bombers manté el dispositiu habitual a tot el territori.
 
Les pluges dels últims dies mantenen gran part del país amb risc d’incendi baix, i donen una treva d’un parell de dies fins que es preveu que puguin tornar a pujar les temperatures i una onada de sud pugui secar, de nou, el combustible. Però les zones de la Terra Alta, l’interior de la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i algun sector de la Costa Central, on pràcticament no ha plogut, continuen seques i per tant amb risc d’incendi més elevat.
 
Avui està prevista la presència de núvols a la zona del litoral / litoral sud i també a la Depressió Central però en general es veurà el sol. El vent serà de component sud, fluix amb cops moderats. La temperatura no pujarà gaire, i les màximes s’assoliran a ponent i terres de l’Ebre, on s’arribarà a 30 o 32ºC).
 
La Direcció General de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).
 
Barcelona, 9 de juliol de 2012
 
14:13h
Mapa de risc d'incendi forestal 09.07.12
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal 09.07.12

Mapa de risc d'incendi forestal 09.07.12
GIF | 23