Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge assigna cinc pisos amb protecció oficial a Osona

query_builder   10 juliol 2012 10:07

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge assigna cinc pisos amb protecció oficial a Osona

L’Agència de l’Habitatge va assignar ahir tres habitatges a Santa Eugènia de Berga i tres a Sant Vicenç de Torelló. Els pisos formen part del Pla de xoc per oferir els habitatges desocupats de la Generalitat amb millors condicions d’accés.
A Santa Eugènia de Berga s’han adjudicat tres pisos de lloguer amb opció de compra que estan situats a la Ronda del Català. N’hi ha dos de tres dormitoris que tenen una superfície de 74,34 m2 i el preu mensual del lloguer és de 326,57 euros. L’altre pis té quatre dormitoris en una superfície de 89,32 m2 i el preu mensual del lloguer és de 350,54 euros. Als preus cal afegir les despeses de comunitat i l’IBI. Els tres habitatges tenen una plaça d’aparcament vinculada. Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
A Sant Vicenç de Torelló, s’han adjudicat tres pisos de lloguer que estan al carrer Montserrat. N’hi ha un de dos dormitoris qu té una superfície de 57,40 m2 i el preu mensual del lloguer és de 204,27 euros. Els altres dos habitatges són de quatre dormitoris i tenen una superfície de 81,05m2 i 89,65 m2. El preu és de 276,07 i 302,18 euros respectivament.
 
Mesures del Pla de xoc
 
El Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges desocupats del parc públic de la Generalitat. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Osona

Nota de premsa Osona
PDF | 40