Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   10 juliol 2012 11:38

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill es manté semblant al d’ahir, amb més zones de perill moderat i puntualment alt, al sud oest i nord est de Catalunya.
 
L’incendi de vegetació de Pinós, al Solsonès, encara no està extingit i quatre dotacions dels Bombers continuen fent tasques d’inspecció de la zona afectada pel foc. L’incendi, que ha cremat unes 7’5 hectàrees, està controlat des de les 18.44 hores d’ahir la tarda.
 
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual sobre el territori d’acord amb el risc d’incendi d’avui. A la majoria de comarques del país les humitats relatives s’han recuperat amb l’excepció de la comarca de la Terra Alta on, a més pràcticament no ha plogut, on la humitat relativa es manté baixa.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, està prevista la presència de núvols baixos al litoral sud i cap a l’oest fins a migdia. El vent serà de  component sud i est en general, fluix amb cops moderats en conjunt. La previsió de pluja no descarta algun ruixat aïllat al centre del dia al Pirineu, localment acompanyat de tempesta. Les temperatures màximes seran lleugerament més altes que ahir, oscil·lant entre 24 i 29 ºC al litoral i al vessant nord del Pirineu i entre 28 i 33 ºC a la resta del país.
 
La Direcció General de Protecció Civil no ha posat en marxa cap fase preventiva del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT).

1  

Imatges

 Mapa diari de risc d'incendi

Mapa diari de risc d'incendi 23