Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura fomenta la distribució d'aliments ecològics per a consum social i/o local

query_builder   11 juliol 2012 11:33

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura fomenta la distribució d'aliments ecològics per a consum social i/o local

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha convocat els ajuts de minimis per al foment de la distribució d’aliments ecològics per a programes de consum social i/o local corresponents a 2012, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies i finalitza el proper 28 de juliol.
 
La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció encaminat a l’obtenció d’aliments d’elevada qualitat nutritiva i organolèptica mitjançant l’aplicació de mètodes productius sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i l’entorn rural, sotmesos a un estricte sistema de control i certificació. I cal recordar que el passat 17 de maig es va posar en marxa un Programa de foment interdepartamental de la producció agroalimentària ecològica per al període 2012-2014, com a continuació de l’anterior Pla d’acció per a l’alimentació i l’agricultura ecològiques, en el que s’inclou, entre les mesures per al foment de les produccions, l’establiment d’ajuts per al foment de la distribució d’aliments ecològics per a programes de consum social i/o local.
 
La distribució d’aliments ecològics és un dels punts crítics d’aquest sector agroalimentari, atesa la gran atomització de l’oferta. Per tal de continuar donant suport al sector i garantir, així, el subministrament local i regular d’aliments ecològics als menjadors socials, el DAAM convoca aquests ajuts, per un import total de 115.000 euros, i s’estableix un import addicional estimat de 50.000 euros, condicionat a les disponibilitats pressupostàries efectives.  Val a dir que per aquesta convocatòria, la quantitat màxima d’inversió subvencionable reconeguda serà de 28.572 euros per entitat beneficiària.
 
L’objecte dels ajuts són les actuacions de foment de la distribució d’aliments ecològics per a programes de consum social i/o local en l’àmbit territorial de Catalunya, que incloguin la creació i manteniment de centres de concentració de l’oferta de productes ecològics; i mitjans materials i humans per a la distribució dels aliments ecològics. En poden ser beneficiàries les empreses privades, tant persones físiques com jurídiques i institucions sense fi de lucre, dedicades majoritàriament a distribuir aliments ecològics a Catalunya, sempre i quan estiguin legalment constituïdes i inscrites al registre corresponent.
 
 

 [IMB1]Suposant que publiquin l’Ordre el proper dimecres 11 de juliol.